Ρωσικό πλήγμα στοίχισε τη ζωή σε τουλάχιστον τέσσερις αμάχους, δυο άνδρες και δυο γυναίκες, στην ουκρανική περιφέρεια Λβιβ στα δυτικά της χώρας νωρίς σήμερα το πρωί.

Ουκρανία: Το Ιράν προμήθευσε τη Ρωσία με μεγάλη παρτίδα πυρομαχικών

Αυτό ανακοίνωσε τοπικός αξιωματούχος στην περιοχή, εν μέσω νέου κύματος βομβαρδισμών σε όλη την Ουκρανία.

Ρωσικός πύραυλος έπεσε στην περιοχή Ζολότσιβ, σε σημείο όπου βρίσκονται κατοικίες, καταστρέφοντας τρία σπίτια, ανέφερε σε ανάρτησή του στην πλατφόρμα Telegram ο περιφερειάρχης Μαξίμ Κοζίτσκι. Ακολούθησε έρευνα στα συντρίμμια για την περίπτωση που είχαν παγιδευτεί άνθρωποι.

Επαναλαμβανόμενοι βομβαρδισμοί

Εδώ και μήνες, η Ρωσία βομβαρδίζει με πυραύλους και με UAVs εγκαταστάσεις-κλειδιά της Ουκρανίας, προκαλώντας προβλήματα στην καθημερινότητα εκατομμυρίων Ουκρανών, ιδίως στον εφοδιασμό τους με ηλεκτρικό ρεύμα, θέρμανση και τρεχούμενο νερό.

«Ο εχθρός προχώρησε σε περίπου δεκαπέντε πλήγματα στην πόλη και στην περιφέρεια» της Χαρκίβ, ανέφερε ο περιφερειακός αξιωματούχος Ολέγκ Σινεχούμποφ μέσω ιστότοπων κοινωνικής δικτύωσης.

Οι ρωσικές δυνάμεις «βάζουν στο στόχαστρο για ακόμα μια φορά απαραίτητες εγκαταστάσεις», συνέχισε.

«Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, χτυπήθηκε ιδιωτική κατοικία στην περιφέρεια της Χαρκίβ», πρόσθεσε, υποσχόμενος πως θα δοθούν αργότερα «σαφείς» διευκρινίσεις για τα θύματα και το εύρος των ζημιών.

Στην πόλη Χάρκοβο, την κυριότερη της ομώνυμης περιφέρειας, ο δήμαρχος Ιγκόρ Τερέχοφ επιβεβαίωσε πως στόχος των πληγμάτων ήταν «ενεργειακές υποδομές» και πρόσθεσε πως υπάρχουν «προβλήματα» ως προς την ηλεκτροδότηση σε ορισμένους τομείς της πόλης.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα
Οι Παλαιστίνιοι ζητούν την πλήρη ένταξη του κράτους τους στον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών
Επικαιρότητα |

Οι Παλαιστίνιοι ζητούν την πλήρη ένταξη του κράτους τους στον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών

Οι Παλαιστίνιοι είναι επί του παρόντος κράτος παρατηρητής και όχι μέλος, μια de facto αναγνώριση της κρατικής υπόστασης που τους παραχωρήθηκε από τη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ το 2012