Να αποκαταστήσουν τις διπλωματικές τους σχέσεις αποφάσισαν, μετά από συνομιλίες στο Πεκίνο, το Ιράν και η Σαουδική Αραβία.

«Ως αποτέλεσμα των συνομιλιών, το Ιράν και η Σαουδική Αραβία συμφώνησαν να αποκαταστήσουν τις διπλωματικές σχέσεις και να ανοίξουν εκ νέου τις πρεσβείες τους εντός δύο μηνών», μετέδωσε το ιρανικό πρακτορείο ειδήσεων IRNA.

ΗΠΑ: Κυρώσεις σε κινεζικές και ιρανικές εταιρείες κατασκευής UAVs που επιχειρούν στην Ουκρανία

Δεν υπήρξε άμεση επιβεβαίωση του δημοσιεύματος από τα σαουδαραβικά μέσα ενημέρωσης.

Το 2016 η ρήξη

Η Σαουδική Αραβία διέκοψε τις σχέσεις της με το Ιράν το 2016, αφού η πρεσβεία της στην Τεχεράνη δέχθηκε έφοδο κατά τη διάρκεια διαμάχης μεταξύ των δύο χωρών για την εκτέλεση ενός σιίτη μουσουλμάνου κληρικού από το Ριάντ.

Το Ιράν, το κορυφαίο σιιτικό μουσουλμανικό κράτος στη Μέση Ανατολή, και η Σαουδική Αραβία, ο πετρελαιοεξαγωγικός γίγαντας της περιοχής και σουνιτική μουσουλμανική δύναμη, έχουν υποστηρίξει αντίθετες πλευρές σε πολέμους δι’ αντιπροσώπων στην Υεμένη, τη Συρία και αλλού.

Τα ιρανικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι στην κοινή δήλωση μεταξύ Ιράν, Σαουδικής Αραβίας και Κίνας, αναφέρεται μεταξύ άλλων ότι οι δύο χώρες «τονίζουν τον σεβασμό της κυριαρχίας και τη μη ανάμειξη στις εσωτερικές υποθέσεις η μία της άλλης».

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα
Time: Η Τζόρτζια Μελόνι στις 100 προσωπικότητες του πλανήτη, με μεγαλύτερη επιρροή
Επικαιρότητα |

Time: Η Μελόνι στις 100 προσωπικότητες του πλανήτη, με μεγαλύτερη επιρροή

Το περιοδικό υπογραμμίζει ότι το 2022, όταν η Μελόνι κέρδισε τις βουλευτικές εκλογές, «πολλοί σχολιαστές εξέφρασαν ανησυχίες σχετικά με το ακροδεξιό κόμμα της και το πώς θα επηρέαζε την Ευρώπη και τον υπόλοιπο κόσμο».

Ντουμπάι: Στο έλεος της βροχόπτωσης οι χλιδάτες κατοικίες και οι αεροπορικές
Επικαιρότητα |

Στο έλεος της βροχόπτωσης οι χλιδάτες κατοικίες και οι αεροπορικές στο Ντουμπάι

Τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα βίωσαν τη σφοδρότερη νεροποντή από τότε που άρχισαν οι καταγραφές το 1949 - Η αεροπορική εταιρεία Emirates αναστέλλει όλες τις διαδικασίες ελέγχου επιβατών για σήμερα