Σε τράπεζες και ΟΤΕ κατευθύνονται κυρίως σήμερα οι αγοραστές στο ελληνικό χρηματιστήριο, το οποίο συντηρεί τα σημαντικά κέρδη που καταγράφει από την πρώτη ώρα της συνεδρίασης. Ο γενικός δείκτης σημειώνει κέρδη 1,47% στις 1.042,66 μονάδες, με τον τζίρο να είναι στα 60 εκατ. ευρώ.

Ο τραπεζικός κλάδος έχει αρχίσει από τη χθεσινή συνεδρίαση να κάνει την απαραίτητη ανάκαμψη, ώστε να περιορίσει τις ζημίες του Μαρτίου, οι οποίες ξεπερνούν το 18%. Ήταν άλλωστε από τους πρώτους κλάδους που “ταρακουνήθηκαν” από τις εξελίξεις στον τραπεζικό κλάδο τόσο των ΗΠΑ όσο και της Ελβετίας, ενισχύοντας μια διόρθωση που άρχισε με το σιδηροδρομικό δυστύχημα των Τεμπών και τις πολιτικές αναταράξεις που αυτό προκάλεσε.

Ανησυχίες

Βέβαια, παρά το ότι οι ανησυχίες για το διεθνές τραπεζικό σύστημα παραμένουν, το πολιτικό ζήτημα εξακολουθεί να είναι το αγκάθι για τη συντήρηση της ανοδικότητας, σύμφωνα με τους εγχώριους αναλυτές. Όπως και παραμένει φάρος, στην περίπτωση που τελικά προεξοφληθεί κάποιου είδους συμπαγές εκλογικό αποτέλεσμα. Κάτι που πρέπει να λαμβάνεται υπόψη στην περίπτωση (επανα)τοποθέτησης, για καλύτερη διαχείριση του ρίσκου.

Σε επίπεδο τίτλων, ο Ελλάκτωρ στο +7,45% και η ισχυρή άνοδος των τραπεζών στηρίζουν την αγορά, ενώ θετικά κινούνται και οι Motor Oil, ΔΕΗ, Τιτάν, Ελληνικά Πετρέλαια, Βιοχάλκο, ΕΛΧΑ, ΓΕΚ Τέρνα, Autohellas, Aegean, Quest, ΟΤΕ, ΟΛΠ, ΟΠΑΠ, Λάμδα και Μυτιληναίος. Πτωτικά κινούνται οι Τέρνα Ενεργειακή, Σαράντης, ΕΥΔΑΠ και Coca Cola, ενώ η Jumbo χάνει 5,29%.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Xρηματιστήριο Αθηνών