Λελογισμένα ανοδικά κινείται σήμερα το ελληνικό χρηματιστήριο, το οποίο με το βλέμμα στις διεθνείς εξελίξεις, προσπαθεί να ανακτήσει τα χαμένα εδάφη του Μαρτίου. Ο γενικός δείκτης σημειώνει κέρδη 1,10% στις 1.038,78 μονάδες, με τον τζίρο να είναι στα 22 εκατ. ευρώ, εξαιτίας ενός πακέτου 935 χιλ. τεμαχίων στον ΟΤΕ, αξίας 12,4 εκατ. ευρώ.

Ηρεμία μετά την καταιγίδα επικρατεί στις διεθνείς αγορές σήμερα, με το ΧΑ να προσπαθεί να αντιδράσει και να κερδίσει μονάδες, προκειμένου να διαχειριστεί καλύτερα μια νέα πιθανώς κλιμάκωση της κρίσης των τραπεζών. Άλλωστε, η Fed συνεδριάζει από σήμερα, προκειμένου να δώσει αύριο την απόφαση για τα επιτόκια της (για την οποία υπάρχουν προσδοκίες για αύξηση 25 μονάδων βάσης, έναντι 50 που ήταν η εκτίμηση πριν τις τραπεζικές εξελίξεις), ενώ οι ανησυχίες για νέα τραπεζικά προβλήματα στις ΗΠΑ παραμένουν.

Αναμένοντας την… παλίρροια: Τρισεκατομμύρια δολάρια παίρνουν θέση για το επόμενο ράλι

Τα παραπάνω, σε συνδυασμό με τα «απόνερα» της συμφωνίας εξαγοράς της Credit Suisse από την UBS, συντηρούν ως ένα βαθμό την επιφυλακτικότητα στο ΧΑ, με τους αγοραστές να προσθέτουν λελογισμένα κάποιο ρίσκο στα χαρτοφυλάκια τους. Μάλιστα, δεν είναι λίγες οι κινήσεις που θεωρείται ότι γίνονται για τη βελτίωση των αποτιμήσεων, μετά και τη διόρθωση που καταγράφεται στην αγορά από τις αρχές Μαρτίου.

Σε επίπεδο τίτλων

Σε επίπεδο τίτλων, ισχυρά είναι τα κέρδη στην τετράδα των τραπεζών, Alpha Bank, Eurobank, Εθνική και Πειραιώς, ενώ σημαντική είναι και η συμβολή των ΔΕΗ, Τιτάν, Βιοχάλκο, ΕΛΧΑ, Λάμδα, Ελλάκτωρ, ΟΤΕ και Motor Oil. Θετικά κινούνται οι ΟΛΠ, Quest, Aegean, Ελληνικά Πετρέλαια, Μυτιληναίος, ΟΠΑΠ, ΕΥΔΑΠ και Σαράντης, ενώ αρνητικά οι Τέρνα Ενεργειακή, Coca Cola και Autohellas. Η Jumbo χάνει 4,44%, καθώς από σήμερα διαπραγματεύεται χωρίς το δικαίωμα στην καταβολή της έκτακτης διανομής ύψους 1,09725 ευρώ ανά μετοχή.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Xρηματιστήριο Αθηνών