Εθελοντική μείωση της παραγωγής πετρελαίου ανακοίνωσε η Σαουδική Αραβία και άλλοι παραγωγοί πετρελαίου μέλη του ΟΠΕΚ+, με το Ριάντ να δηλώνει ότι θα μειώσει την παραγωγή κατά 500.000 βαρέλια την ημέρα (bpd) από τον Μάιο έως το τέλος του 2023, όπως ανέφεραν τα κρατικά μέσα ενημέρωσης.

Ο αναπληρωτής πρωθυπουργός της Ρωσίας ανακοίνωσε επίσης ότι η Μόσχα θα παρατείνει την εθελοντική μείωση κατά 500.000 βαρέλια ημερησίως έως το τέλος του 2023. Τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, το Κουβέιτ, το Ιράκ, το Ομάν και η Αλγερία δήλωσαν ότι θα μειώσουν εθελοντικά την παραγωγή πετρελαίου για το ίδιο χρονικό διάστημα.

Πετρέλαιο: Με απώλειες έκλεισε ο Μάρτιος

Τα ΗΑΕ δήλωσαν ότι θα μειώσουν την παραγωγή κατά 144.000 bpd, το Κουβέιτ ανακοίνωσε μείωση κατά 128.000 bpd, ενώ το Ιράκ δήλωσε ότι θα μειώσει την παραγωγή κατά 211.000 bpd και το Ομάν ανακοίνωσε μείωση κατά 40.000 bpd. Η Αλγερία δήλωσε ότι θα μειώσει την παραγωγή της κατά 48.000 bpd.

Το υπουργείο Ενέργειας της Σαουδικής Αραβίας ανέφερε σε ανακοίνωσή του ότι η εθελοντική μείωση της παραγωγής της χώρας είναι ένα προληπτικό μέτρο που αποσκοπεί στη στήριξη της σταθερότητας της αγοράς πετρελαίου.

Ο ΟΠΕΚ άντλησε 28,90 εκατομμύρια βαρέλια ημερησίως (bpd) αυτόν τον μήνα, σύμφωνα με έρευνα του ειδησιογραφικού πρακτορείου, λιγότερα κατά 70.000 bpd από τον Φεβρουάριο. Η παραγωγή είναι μειωμένη κατά περισσότερο από 700.000 βαρέλια ημερησίως από τον Σεπτέμβριο.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Ενέργεια