Το πεδίο πετρελαϊκών γεωτρήσεων Ντατσίνγκ, το μεγαλύτερο παράκτιο πεδίο πετρελαϊκών γεωτρήσεων της Κίνας, παρήγαγε 300 εκατομμύρια τόνους αργού πετρελαίου μέσω τριτογενούς τεχνολογίας αποκατάστασης της πετρελαϊκής παραγωγής, σύμφωνα με την Daqing Oilfield, μιας θυγατρικής της Εθνικής Πετρελαϊκής Κοινοπραξίας της Κίνας (CNPC).

Μέχρι τώρα, η ετήσια πετρελαϊκή παραγωγή μέσω της αναφερόμενης τεχνολογίας στο Ντατσίνγκ έχει ξεπεράσει τους 10 εκατομμύρια τόνους για 21η συνεχόμενη χρονιά.

Η τριτογενής τεχνολογία παραγωγής πετρελαίου είναι γνωστή και ως ενισχυμένη αποκατάσταση της πετρελαϊκής παραγωγής και έχει ως σημείο αναφοράς το τρίτο στάδιο της παραγωγής αργού πετρελαίου από ένα πετρελαϊκό πεδίο γεωτρήσεων. Μέσω της έκχυσης χημικών, η μέθοδος αυτή εκμεταλλεύεται το πετρέλαιο που δεν μπορεί να ανακτηθεί στο πρώτο και στο δεύτερο στάδιο της γεώτρησης.

Κίνα: Βελτίωση της οικονομίας τον Μάρτιο – «Η ανάκαμψη θα εδραιωθεί», δηλώνει ο πρωθυπουργός Λι Κιάνγκ

Οι επενδύσεις

Οι κρατικές κινεζικές επιχειρήσεις που εποπτεύονται κεντρικά από το Πεκίνο αύξησαν την αποτελεσματικότητα των επενδύσεών τους στο πρώτο δίμηνο του 2023, σύμφωνα με την Επιτροπή Εποπτείας των Κρατικών Περιουσιακών Στοιχείων της Κίνας (SASAC) που υπάγεται άμεσα στο Κρατικό Συμβούλιο.

Στη διάρκεια του Ιανουαρίου και του Φεβρουαρίου, οι συνολικές επενδύσεις των κρατικών κινεζικών επιχειρήσεων χωρίς να συμπεριλαμβάνεται ο μεσιτικός τομέας κατέγραψαν ετήσια αύξηση 5,6% στα 350 δισεκατομμύρια γουάν (46,81 δισεκατομμύρια ευρώ) σύμφωνα με τα στοιχεία της SASAC.

Περισσότερα από 900 σημαντικά επενδυτικά προγράμματα βρίσκονται σήμερα στο στάδιο της κατασκευής έργων ή έχουν προγραμματιστεί να υλοποιηθούν από τις κρατικές επιχειρήσεις κεντρικής εποπτείας μέσα στο 2023.

Τα προγράμματα αυτά καλύπτουν σημαντικά έργα που έχουν συμπεριληφθεί στο 14ο πενταετές αναπτυξιακό πρόγραμμα της Κίνας, αλλά και σε άλλα εθνικά προγράμματα σύμφωνα με την SASAC.

Τον Φεβρουάριο, η ίδια επιτροπή εξέδωσε μία εγκύκλιο ενθαρρύνοντας τις κρατικές επιχειρήσεις της κεντρικής διοίκησης να διευρύνουν το πλαίσιο των επενδύσεών τους και βελτιστοποιήσουν την αποτελεσματικότητά τους.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή
Εταιρικοί ψυχοπαθείς ή αλλιώς η επικίνδυνη γοητεία των «Μάντοφ» της οικονομίας
Διεθνή |

Ο γοητευτικός εταιρικός ψυχοπαθής πίσω από το «σκάνδαλο Μάντοφ»

Ένας «υποτύπος» ψυχοπαθών -που η σύγχρονη ψυχιατρική έχει ονομάσει «επιτυχημένους ψυχοπαθείς»- συχνά δεν ανιχνεύεται - Κρύβουν καλά τις επιθετικές, αντικοινωνικές, παρορμητικές τάσεις τους