Με σαρωτικά ποσοστά απέρριψαν οι εκπαιδευτικοί στην Αγγλία την πρόταση μισθολογικής αύξησης της βρετανικής κυβέρνησης, όπως δήλωσε σήμερα το συνδικάτο τους ανακοινώνοντας δύο ακόμη ημέρες κινητοποιήσεων.

Η Εθνική Εκπαιδευτική Ένωση (NEU), το μεγαλύτερο συνδικάτο του εκπαιδευτικού κλάδου στη Βρετανία, ανακοίνωσε ότι 98% των εκπαιδευτικών που ψήφισαν για την απόρριψη της πρότασης της κυβέρνησης ακολούθησαν την εισήγηση της ένωσης να μην αποδεχτούν την προσφορά μιας εφάπαξ καταβολής αυτή τη χρονιά ύψους 1.137 ευρώ και την αύξηση του μισθού τους ύψους 4,5% για το επόμενο οικονομικό έτος.

Βρετανία: Απεργία στο Χίθροου εν μέσω διακοπών του Πάσχα

“Αυτή η ηχηρή απόρριψη της κυβερνητικής πρότασης θα πρέπει να μην αφήνει καμία αμφιβολία στην υπουργό Παιδείας Γκίλιαν Κίγκαν ότι οφείλει να επιστρέψει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων με μια πολύ καλύτερη πρόταση”, ανέφεραν σε κοινή τους ανακοίνωση οι γενικοί γραμματείς της Ένωσης, οι Μαίρη Μπάουστεντ και Κέβιν Κόρτνεϊ.

“Η πρόταση δείχνει μια απίστευτη έλλειψη κρίσης και κατανόησης της απελπτιστικής κατάστασης στο εκπαιδευτικό σύστημα”.

Απεργίες με μαζική συμμετοχή

Δεκάδες χιλιάδες εκπαιδευτικοί σε όλη τη Βρετανία απεργούν φέτος ζητώντας μισθολογική αύξηση υψηλότερη του πληθωρισμού με αποτέλεσμα να μείνουν άδειες οι αίθουσες διδασκαλίας και να ασκούνται πιέσεις στον πρωθυπουργό Ρίσι Σούνακ να βοηθήσει στην επίλυση της διαμάχης.

Το συνδικάτο ανακοίνωσε ότι οι εκπαιδευτικοί θα απεργήσουν εκ νέου στις 27 Απριλίου και στις 2 Μαΐου.

Η κυβέρνηση υποστηρίζει ότι οι μεγαλύτερες μισθολογικές αυξήσεις απλώς θα επιδεινώσουν τον πληθωρισμό.

Οι εκπαιδευτικοί στην Ουαλία έληξαν την απεργιακή τους κινητοποίηση έπειτα από ψηφοφορία με την οποία αποφάσισαν να δεχτούν μια μισθολογική πρόταση για εφάπαξ καταβολή επιπλέον 3% για το 2022/23 μαζί με μια εφάπαξ 1,5% καταβολή και μια χρηματοδοτούμενη από την κυβέρνηση 5% αύξηση για τον επόμενο χρόνο.

Η μεγαλύτερη ένωση εκπαιδευτικών της Σκωτίας επίσης αποδέχτηκε μια μισθολογική συμφωνία με στόχο τον τερματισμό των απεργιών, η οποία σύμφωνα με την ίδια θα αναλογεί σε μισθολογική αύξηση 14,6% για τους περισσότερους εκπαιδευτικούς ως το 2024.

Πηγή ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα