Την αναστολή των απεργιών των εργαζομένων στα ασθενοφόρα της Βρετανίας που είχαν προγραμματιστεί για τις 6 και 8 Μαρτίου, ανακοίνωσε το εργατικό συνδικάτο Unite. Σύμφωνα με την ανακοίνωση η αναστολή αυτή αποφασίσθηκε προκειμένου να ξεκινήσουν συνομιλίες για τις αμοιβές με την κυβέρνηση.

Η κίνηση της ένωσης έρχεται μετά τις ανακοινώσεις της περασμένης Παρασκευής από δύο άλλες συνδικαλιστικές οργανώσεις, την GMB και την Unison, με τις οποίες δήλωσαν ότι είχαν σταματήσει τις απεργίες στα ασθενοφόρα για να πραγματοποιήσουν συνομιλίες σε μια πολύμηνη διαμάχη για τους μισθούς.

«Μετά από περαιτέρω διαβεβαιώσεις από την κυβέρνηση το Σαββατοκύριακο, η Unite συμφώνησε καλή τη πίστη να σταματήσει την απεργία», δήλωσε η επικεφαλής επιχειρήσεων της Unite, Γκέιλ Καρτμέιλ.

«Εάν από τη συνάντηση προκύψει ότι δεν θα τηρηθούν αυτές οι διαβεβαιώσεις, η απεργία θα συνεχιστεί», προσέθεσε στη δήλωσή της.

Η Unite τονίζει επίσης ότι οι διαβεβαιώσεις αυτές έχουν να κάνουν με το γεγονός ότι οποιαδήποτε συμφωνία θα περιλαμβάνει νέα χρήματα, αντί να ασκειθεί πίεση στους υπάρχοντες προϋπολογισμούς.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή