Καθημερινά με διαδηλωτές γεμίζουν οι δρόμοι του Παρισιού, οι οποίες διαμαρτύρονται καθημερινά κατά της συνταξιοδοτικής μεταρρύθμισης της κυβέρνησης Μακρόν που αυξάνει από τα 62 στα  64 έτη το όριο συνταξιοδότησης.

Οι διαδηλωτές εισέβαλαν στο κτίριο που στεγάζει το γραφείο της BlackRock στο Παρίσι την Πέμπτη, μεταφέροντας τη διαμαρτυρία τους ενάντια στις μεταρρυθμίσεις του συνταξιοδοτικού συστήματος της κυβέρνησης στον μεγαλύτερο διαχειριστή χρημάτων στον κόσμο.

BlackRock: Οι αγορές κάνουν λάθος – Η Fed δεν θα μειώσει τα επιτόκια φέτος

«Το νόημα αυτής της ενέργειας είναι πολύ απλό. Πήγαμε στα κεντρικά γραφεία της BlackRock για να τους πούμε: τα λεφτά των εργαζομένων, για τις συντάξεις μας, τα παίρνουν», ανέφερε ο Ζερόμ Σμιτ, εκπρόσωπος του γαλλικού συνδικάτου SUD, σύμφωνα με στο CNN.

Οι πανελλαδικές διαμαρτυρίες διανύουν  πλέον στην 11η ημέρα τους. Η κυβέρνηση ενεργοποίησε ειδικές συνταγματικές εξουσίες τον περασμένο μήνα για να προωθήσει την αμφιλεγόμενη νομοθεσία στο κοινοβούλιο χωρίς ψηφοφορία.

Τουλάχιστον 80 άτομα συνελήφθησαν και 123 αστυνομικοί τραυματίστηκαν κατά τις διαδηλώσεις στις 23 Μαρτίου, όπου σημειώθηκαν επεισόδια.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα
Μένει χωρίς ερευνητικό σκάφος η Ελλάδα – Το ωκεανογραφικό «Αιγαίο» αποσύρεται
Επικαιρότητα |

Μένει χωρίς ερευνητικό σκάφος η Ελλάδα – Το ωκεανογραφικό «Αιγαίο» αποσύρεται

Γιατί έχει κολλήσει η διαδικασία αντικατάστασής του – Η απουσία ενός τέτοιου πλοίου απειλεί σοβαρά τις επιχειρησιακές δυνατότητες της χώρας και τα εθνικά της συμφέροντα στην έρευνα των θαλασσών