Το ποσό των 14,5 εκατ. δολαρίων για την προεκλογική του εκστρατεία έχει συγκεντρώσει ο Ντόναλντ Τραμπ κατά τη διάρκεια των πρώτων τριών μηνών του τρέχοντος έτους. Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση χθες Σάββατο, οι συνεισφορές ανέβασαν ταχύτητα αφότου ανακοινώθηκε ότι επρόκειτο να διωχθεί ποινικά.

Η ανακοίνωση από την Ομοσπονδιακή Εκλογική Επιτροπή δεν καλύπτει όλο το φάσμα των εισφορών ούτε αποκαλύπτει πλήρεις λεπτομέρειες για εκείνους που προσφέρουν χρήματα από το διαδίκτυο.

Ο Ρόμπερτ Φ. Κένεντι Τζούνιορ στη μάχη για την προεδρία των ΗΠΑ

Ωστόσο, η ανακοίνωση δείχνει ότι τουλάχιστον 2,7 εκατ. δολάρια συγκεντρώθηκαν από μεμονωμένους δωρητές τις δύο εβδομάδες μετά τις 18 Μαρτίου, όταν ανακοίνωσε ότι η δικαστική επιτροπή του Μανχάταν θα του απήγγειλε κατηγορίες μετά από έρευνα για χρήματα που φέρεται να πλήρωσε ο Τραμπ στην πορνοστάρ Στόρμι Ντάνιελς πριν από τις προεδρικές εκλογές του 2016.

Ο Τραμπ, ο οποίος θεωρείται φαβορί για το χρίσμα των Ρεπουμπλικάνων, έχει αρνηθεί ότι είχε σεξουαλική επαφή με τη Στόρμι Ντάνιελς και χαρακτηρίζει την έρευνα κυνήγι μαγισσών από τους πολιτικούς του εχθρούς. Το κατηγορητήριό του στις 30 Μαρτίου τον κατέστησε τον πρώτο πρώην Αμερικανό πρόεδρο που αντιμετωπίζει ποινικές κατηγορίες.

Οκτώ στους δέκα Ρεπουμπλικάνους θεωρούν ότι η υπόθεση Τραμπ έχει πολιτικά κίνητρα και το προβάδισμά του έναντι άλλων Ρεπουμπλικανών υποψηφίων για την προεδρία έχει διευρυνθεί μετά την απαγγελία κατηγοριών, σύμφωνα με δημοσκόπηση των Reuters/Ipsos.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, στο πλαίσιο της εκστρατείας υπήρξαν δαπάνες ύψους 3,5 εκατ. δολαρίων μέχρι τον Μάρτιο, με σχεδόν τα μισά να πηγαίνουν στη μισθοδοσία της εκστρατείας του και τα έξοδα για τα ταξίδια. Τουλάχιστον 7.000 δολάρια ξοδεύτηκαν σε γκολφ κλαμπ και θέρετρα που ανήκουν στον Τραμπ στη νότια Φλόριντα.

Ωστόσο, ο Τραμπ δεν έχει ακόμη ανακοινώσει επίσημα την πρόθεσή του για το χρίσμα των Ρεπουμπλικάνων και ορισμένοι ειδικοί λένε ότι τα νομικά προβλήματα, που περιλαμβάνουν και άλλες πιθανώς πιο σοβαρές έρευνες, θα μπορούσαν να στρέψουν τους Ρεπουμπλικάνους σε άλλον υποψήφιο για την αμερικανική προεδρία.

Ο κυβερνήτης της Φλόριντα Ρον Ντε Σάντις, ο οποίος αναμένεται να ανακοινώσει σύντομα την υποψηφιότητά του, ανακοίνωσε ότι είχε συγκεντρώσει σχεδόν 85 εκατ. δολάρια έως τα τέλη Μαρτίου.

Για να αντιμετωπίσει την απειλή από τον Ντε Σάντις, το Make America Great Again Inc Super PAC, το οποίο έχει λάβει χρηματοδότηση τουλάχιστον 60 εκατ. δολαρίων από μία από τις πολιτικές επιτροπές του Τραμπ, ανέφερε το Σάββατο στις ρυθμιστικές αρχές ότι σχεδιάζει να δαπανήσει 1,5 εκατ. δολάρια σε τηλεοπτικές διαφημίσεις με στόχο τον Ντε Σάντις.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Κόσμος