Δελτίο στις… πιπεριές βάζει η Βρετανία, της οποίας η αγορά πλήττεται από τεράστιες ελλείψεις λαχανικών λόγω κυρίως του ασυνήθιστα ψυχρού καιρού στην Ισπανία, που έχει ως αποτέλεσμα οι πιπεριές να αναπτύσσονται με βραδύτερο ρυθμό.

Βρετανία: Συνεχίζονται οι ελλείψεις οπωροκηπευτικών – Με δελτίο η αγορά σε όλα τα μεγάλα σούπερ μάρκετ

Βρετανία: Ελλείψεις στις ντομάτες καθώς επηρεάστηκαν οι εισαγωγές [εικόνες]

Όπως μεταδίδει το Sky News, ήδη η Morrisons έχει επιβάλει στους πελάτες της το όριο των δύο πακέτων ο καθένας, ενώ το απόθεμα πολλών ποικιλιών έχει εξαντληθεί στην Waitrose.

Σαρωτικές ελλείψεις

Οι αγρότες του Ηνωμένου Βασιλείου έχουν προειδοποιήσει για εμφάνιση ελλείψεων σε διατροφικά αγαθά καθώς, όπως υποστηρίζουν, οι χαμηλές απολαβές τους δεν δίνουν κίνητρο για την καλλιέργεια των προϊόντων.

Ο Andrew Opie, διευθυντής τροφίμων και βιωσιμότητας στη Βρετανική Ένωση Λιανεμπορίου, δήλωσε στο Sky News ότι «οι δύσκολες καιρικές συνθήκες στη Νότια Ευρώπη διέκοψαν τη συγκομιδή ορισμένων φρούτων και λαχανικών, συμπεριλαμβανομένων των πιπεριών». «Μερικά καταστήματα προχώρησαν στην επιβολή προσωρινών ορίων στην ποσότητα που μπορούν να αγοράσουν οι πελάτες για να διασφαλίσουν τη διαθεσιμότητα για όλους. Ωστόσο, η διαθεσιμότητα θα πρέπει να βελτιωθεί για όσους επηρεάστηκαν τις επόμενες εβδομάδες, καθώς εισερχόμαστε στην καλλιεργητική περίοδο του Ηνωμένου Βασιλείου».

Τον Φεβρουάριο, τα σούπερ μάρκετ αναγκάστηκαν να περιορίσουν την ποσότητα ντομάτας και άλλων δημοφιλών λαχανικών που μπορούσαν να αγοράσουν οι πελάτες λόγω ελλείψεων.

Σοβαρές διαταραχές

Οι κακές καιρικές συνθήκες στην Ευρώπη και την Αφρική είχαν ως αποτέλεσμα να διαταραχθούν οι συγκομιδές, ενώ οι προμηθευτές επλήγησαν από ακυρώσεις δρομολογίων πλοίων που είχαν ως αποτέλεσμα να επηρεαστούν οι μεταφορές με φορτηγά.

Το Ηνωμένο Βασίλειο βασίζεται σε θερμότερες χώρες όπως η Ισπανία και το Μαρόκο για την προμήθεια λαχανικών εκτός εποχής.

Ο αναπληρωτής πρόεδρος της Εθνικής Ένωσης Αγροτών Tom Bradshaw προειδοποίησε νωρίτερα φέτος ότι η εξάρτηση από τις εισαγωγές έχει καταστήσει το Ηνωμένο Βασίλειο ευάλωτο σε «καιρικά φαινόμενα σοκ».

Η εκτίναξη των λογαριασμών ενέργειας που επιδεινώθηκε από τον πόλεμο στην Ουκρανία έχει επίσης αποθαρρύνει ορισμένους καλλιεργητές λαχανικών στο Ηνωμένο Βασίλειο, πρόσθεσε.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή
Μόδα: H απίστευτη ιστορία πίσω από τις πανάκριβες τσάντες Goyard
Διεθνή |

Διάσημες, ακριβές αλλά χωρίς διαφήμιση - Ποιες είναι οι τσάντες Goyard

Μία από τις πιο εμβληματικές και ακριβές τσάντες της μόδας έχει βρεθεί στα χέρια προσωπικοτήτων όπως ο Πάμπλο Πικάσο, η Κοκό Σανέλ, ο Καρλ Λάγκερφελντ αλλά και μέλη της δυναστείας των Ρομανώφ