Με απώλειες κινείται σήμερα η Wall Street, με τα εταιρικά αποτελέσματα να απογοητεύουν την αγορά, ενώ αναμένονται και τα κρίσιμα μεγέθη του τεχνολογικού κλάδου, με όχι και τόσο θετικές προσδοκίες.

Ειδικότερα, ο δείκτης Dow Jones καταγράφει απώλειες 0,05% στις 33.861 μονάδες, ο S&P 500 σημειώνει πτώση 0,39% στις 4.120 μονάδες, ενώ ο τεχνολογικός Nasdaq υποχωρεί κατά 0,48% στις 11.979 μονάδες.

Στο επίκεντρο της αγοράς είναι οι μετοχές της First Republic Bank, οι οποίες διολισθαίνουν περισσότερο από 20% μετά την ανακοίνωση των τελευταίων τριμηνιαίων αποτελεσμάτων της περιφερειακής τράπεζας. Η τράπεζα ανακοίνωσε αργά τη Δευτέρα ότι οι καταθέσεις μειώθηκαν κατά 40% στα 104,5 δισ. δολάρια το πρώτο τρίμηνο, αλλά έκτοτε έχουν σταθεροποιηθεί.

Τα εταιρικά αποτελέσματα

Πτώση σχεδόν 5% σημειώνει και η UPS, λόγω των τριμηνιαίων αποτελεσμάτων που δεν ικανοποίησαν τις προσδοκίες της Wall Street. Η εταιρεία ανακοίνωσε προσαρμοσμένα κέρδη 2,20 δολάρια ανά μετοχή με έσοδα 22,93 δισεκατομμυρίων δολαρίων. Οι αναλυτές ανέμεναν κέρδη 2,21 δολάρια ανά μετοχή σε έσοδα 23,01 δισ. δολαρίων, σύμφωνα με τη Refinitiv.

Από την άλλη, η PepsiCo σημειώνει άνοδο σχεδόν 2%, αφού ο γίγαντας ποτών και σνακς ανακοίνωσε κέρδη και έσοδα που ξεπέρασαν τις προσδοκίες της Wall Street. Η εταιρεία ανακοίνωσε προσαρμοσμένα κέρδη ανά μετοχή ύψους 1,50 δολαρίων, πάνω από τα 1,39 δολάρια που ανέμεναν οι αναλυτές που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση της Refinitiv. Τα έσοδα διαμορφώθηκαν στα 17,85 δισ. δολάρια, υψηλότερα από τα 17,22 δισ. δολάρια που αναμενόταν.

Επίσης, η General Motors σημειώνει άνοδο σχεδόν 3%, χάρη στα κέρδη που ξεπέρασαν τις εκτιμήσεις και τις ισχυρές προβλέψεις για τις επιδόσεις του έτους. Η αυτοκινητοβιομηχανία ανακοίνωσε προσαρμοσμένα κέρδη ανά μετοχή ύψους 2,21 δολαρίων και έσοδα ύψους 39,99 δισ. δολαρίων. Οι αναλυτές που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση της Refinitiv ανέμεναν χειρότερες επιδόσεις της εταιρείας, με τις συγκλίνουσες εκτιμήσεις να κάνουν λόγο για κέρδη ανά μετοχή 1,73 δολάρια σε έσοδα 38,96 δισ. δολαρίων.

«Η περίοδος των κερδών μέχρι στιγμής είναι τόσο μεικτή όσο θα μπορούσε κανείς να φανταστεί, αν και ο ένας κοινός παρονομαστής επικεντρώνεται γύρω από τις περικοπές κόστους, οι οποίες προέρχονται από τις ανησυχίες για την οικονομία και την εστίαση των επενδυτών στα περιθώρια κέρδους», δήλωσε ο George Ball, πρόεδρος της Sanders Morris Harris.

Πάντως, σύμφωνα με την LPL Financial, τα στοιχεία από τις μικρές επιχειρήσεις δείχνουν μια «σύντομη και ρηχή ύφεση» στο δεύτερο μισό του 2023. «Οι μικρές επιχειρήσεις συχνά θεωρούνται η ραχοκοκαλιά της οικονομίας λόγω του ύψους της οικονομικής δραστηριότητας που παράγεται από τον τομέα και φαίνεται ότι έχουν εμφανιστεί σημάδια κόπωσης», ανέφερε.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Wall Street
Wall Street: Τριπλή στήριξη από Fed, αποτελέσματα και deals
Wall Street |

Τριπλή στήριξη από Fed, αποτελέσματα και deals για τη Wall Street

Με σημαντικά κέρδη έκλεισαν σήμερα οι αμερικανικοί δείκτες, σπάζοντας το τριήμερο πτωτικό σερί, καθώς αποτύπωσαν την καλύτερη ορατότητα που έχουν πλέον οι επενδυτές στο μέτωπο των επόμενων κινήσεων της Federal Reserve, ενώ έλαβαν και στηρίξεις από τα εταιρικά αποτελέσματα. Ειδικότερα, ο δείκτης Dow Jones κατέγραψε άνοδο 0,85% στις 38.225 μονάδες, ο S&P 500 σημείωσε κέρδη […]