Συνεχίζεται η πτωτική πορεία των τιμών του χρυσού, καθώς το πολύτιμο μέταλλο πιέζεται από την άνοδο του δολαρίου ενώ οι επενδυτές αναμένουν μια σειρά από στοιχεία για να μπορέσουν να σχηματίσουν εικόνα για την επόμενη απόφαση νομισματικής πολιτικής της Federal Reserve.

H τιμή του πολύτιμου μετάλλου υποχωρεί κατά 0,1%  στα 1.986,04 δολάρια η ουγγιά, ενώ τα αμερικανικά συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης για τον χρυσό υποχώρησαν κατά 0,2% στα 1.996,80 δολάρια.

Χρηματιστήριο Αθηνών: Κατοχυρώνει τα κέρδη του Απριλίου

Εν αναμονή της Fed

Το δολάριο ενισχύθηκε κατά 0,4%, καθιστώντας τον χρυσό ακριβότερο για τους αγοραστές που κατέχουν άλλα νομίσματα, ενώ οι αποδόσεις τoy 10ετoύς κρατικού ομολόγου  υποχώρησε

«Η Fed θα κάνει ό,τι μπορεί για να προσπαθήσει να κρατήσει τα επιτόκια υψηλότερα προκειμένου να καταστείλει τον πληθωρισμό, αλλά αυτό σημαίνει ότι μπορεί να περιορίσει την ανάπτυξη της οικονομίας το ίδιο γρήγορα», σημειώνει ο Everett Millman, επικεφαλής αναλυτής αγοράς της Gainesville Coins, Έβερτ Μίλαν.

Ο δείκτης καταναλωτικής εμπιστοσύνης στις ΗΠΑ υποχώρησε στο 101,3 τον Απρίλιο, από 104 τον προηγούμενο μήνα και κάτω από τις προσδοκίες της αγοράς για 104.

Ο βασικός δείκτης προσωπικών καταναλωτικών δαπανών (PCE), ο «αγαπημένος» δείκτης πληθωρισμού της Fed, αναμένεται την Παρασκευή, ενώ την Πέμπτη θα ανακοινωθούν τα στοιχεία για την πορεία του αμερικανικού ΑΕΠ.

Οι αγορές βλέπουν 84% πιθανότητα αύξησης του επιτοκίου κατά 25 μονάδες βάσης στη συνεδρίαση της Fed στις 2-3 Μαΐου.

Οι συναλλασσόμενοι έλαβαν επίσης υπόψη τους την προειδοποίηση της υπουργού Οικονομικών των ΗΠΑ, Τζάνετ Γέλεν, ότι η αποτυχία του Κογκρέσου να αυξήσει το ανώτατο όριο χρέους της κυβέρνησης θα προκαλέσει «οικονομική καταστροφή» που θα στείλει τα επιτόκια υψηλότερα για τα επόμενα χρόνια.

Η Κίνα, κορυφαίος καταναλωτής χρυσού, ανακοίνωσε ότι αύξησε την παραγωγή το πρώτο τρίμηνο καθως οι επενδυτές στρέφονται στο χρυσό αναζητώντας ασφαλές καταφύγιο.

Το ασήμι υποχώρησε κατά 1,7% στα 24,74 δολάρια η ουγγιά, η πλατίνα κατά 0,5% στα 1.076,54 δολάρια και το παλλάδιο κατά 2,8% στα 1.492,63 δολάρια.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές