Τεράστια μείωση της κατανάλωσης ρεύματος, πραγματοποίησαν τα βρετανικά νοικοκυριά και οι επιχειρήσεις κατά την διάρκεια του χειμώνα, όπως αναφέρει ο Guardian.

H εξοικονόμηση ενέργειας που έγινε, μειώνοντας τη χρήση κατά τις ώρες αιχμής της ζήτησης, προκειμένου η χώρα να αποφύγει τις διακοπές ρεύματος, είναι αρκετή για να τροφοδοτήσει 10 εκατομμύρια σπίτια.

Οι Βρετανοί εργαζόμενοι υφίστανται την πιο ραγδαία φτωχοποίηση στις χώρες της G7 [Γράφημα]

Οικονομική ανταμοιβή

Περίπου 1,6 εκατομμύρια νοικοκυριά και επιχειρήσεις έλαβαν χρηματικά ανταλλάγματα για να συμβάλουν στη μείωση της πίεσης στο Εθνικό Δίκτυο κατά τους χειμερινούς μήνες ως μέρος ενός προγράμματος ευελιξίας στη ζήτηση.

Η Octopus Energy ανέφερε ότι πλήρωσε συνολικά 5,3 εκατομμύρια λίρες στους πελάτες που συμμετείχαν στην εξοικονόμηση. Η British Gas επιβεβαίωσε ότι πραγματοποίησε συνολικά πληρωμές 1,8 εκατομμυρίων λιρών σε πελάτες για λογαριασμό της ESO.

Η Claire Dykta, επικεφαλής αγορών της ESO, είπε ότι το πρόγραμμα κατέδειξε με επιτυχία το ενδιαφέρον των καταναλωτών και των επιχειρήσεων του Ηνωμένου Βασιλείου να διαδραματίσουν πιο ενεργό ρόλο στην εξισορρόπηση των αναγκών σε ηλεκτρική ενέργεια.

«Τώρα εργαζόμαστε με τη βιομηχανία και τους καταναλωτές για να καθορίσουμε πώς αυτή η κορυφαία στον κόσμο υπηρεσία μπορεί να αναπτυχθεί και να υποστηρίξει τη συνεχή εξέλιξη της ευελιξίας των καταναλωτών στο Ηνωμένο Βασίλειο». Η ESO αναμένεται να εφαρμόσει ξανά το πρόγραμμα τον επόμενο χειμώνα.

Τεράστια εξοικονόμηση

Οι χρήστες ενέργειας κλήθηκαν περίπου 22 φορές να επαναπρογραμματίσουν τη χρήση της ενέργειας τους για να αποφύγουν τις ώρες αιχμής, για παράδειγμα, τη λειτουργία πλυντηρίων πιάτων ή στεγνωτηρίων τη νύχτα, εξοικονομώντας περισσότερες από 3.300 μεγαβατώρες ηλεκτρικής ενέργειας.

Η εξοικονόμηση ενέργειας ήταν ισοδύναμη με την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας του σταθμού φυσικού αερίου Keadby για 4,5 ώρες ή τρεις ώρες παραγωγής από τον πυρηνικό σταθμό Sizewell B.

Τα στοιχεία του κλάδου της ενέργειας έδειξαν ότι η Μεγάλη Βρετανία χρησιμοποίησε 5% λιγότερο φυσικό αέριο το πρώτο τρίμηνο του τρέχοντος έτους σε σύγκριση με τους ίδιους μήνες πέρυσι, εν μέρει λόγω της χαμηλότερης ζήτησης ηλεκτρικής ενέργειας συνολικά, καθώςκαι του αυξανόμενου αριθμού των αιολικών πάρκων.

Οι ανεμογεννήτριες παρήγαγαν περισσότερη ηλεκτρική ενέργεια από σταθμούς ηλεκτροπαραγωγής με αέριο για πρώτη φορά τους πρώτους τρεις μήνες του τρέχοντος έτους, σύμφωνα με ανάλυση δεδομένων από το Imperial College του Λονδίνου.

Η τριμηνιαία έκθεση της Drax, έδειξε ότι η ζήτηση ηλεκτρικής ενέργειας μειώθηκε κατά 4% το πρώτο τρίμηνο του 2023 σε σύγκριση με την αντίστοιχη περίοδο πέρυσι. Ταυτόχρονα, η παραγωγή αιολικής ενέργειας αυξήθηκε κατά 3% για να αποτελέσει το 32,4% του συνολικού μίγματος ηλεκτρικής ενέργειας της Μεγάλης Βρετανίας, ενώ η ηλεκτρική ενέργεια αερίου το 31,7%.

Ο Δρ Iain Staffell του Imperial College του Λονδίνου, και ο κύριος συγγραφέας της έκθεσης, είπε: «Υπάρχουν ακόμη πολλά εμπόδια για την επίτευξη ενός δικτύου εντελώς χωρίς ορυκτά καύσιμα, αλλά η διακοπή της παροχής αερίου για πρώτη φορά είναι ένα πραγματικό γεγονός ορόσημο και δείχνει τι μπορεί να επιτευχθεί όταν οι κυβερνήσεις δημιουργούν ένα καλό περιβάλλον για τους επενδυτές στην καθαρή τεχνολογία».

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή