Ολοκληρώθηκε στον Εφέτη Ανακριτή η απολογία του πρώην προέδρου και Διευθύνοντος Συμβούλου του ΟΣΕ,  Σπύρου Πατέρα, που βαρύνεται με την κατηγορία της παράβασης καθήκοντος για την μετάταξη του 59χρονου σταθμάρχη της μοιραίας βάρδιας της 28ης Φεβρουαρίου, όταν συνέβη το τραγικό σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, ο κ. Πατέρας, ισχυρίστηκε ότι ενήργησε νόμιμα, καθώς όπως είπε, απλώς επικύρωσε την εισήγηση της Επιτροπής Αξιολόγησης του ΟΣΕ για την μετάταξη του σταθμάρχη.

Αναμένεται η απολογία των δύο μελών της Επιτροπής Αξιολόγησης, τα οποία επίσης βαρύνονται με την κατηγορία της παράβασης καθήκοντος. Μέχρι στιγμής για την υπόθεση έχουν προφυλακιστεί ο 59χρονος σταθμάρχης και ο επιθεωρητής του ΟΣΕ ενώ ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους είναι οι σταθμάρχες της απογευματινής βάρδιας.

Ιταλοί εμπειρογνώμονες εξετάζουν το καταγραφικό του τρένου

Αύριο Τρίτη 30 Μαΐου, αναμένεται η άφιξη των Ιταλών εμπειρογνωμόνων, τους οποίους έχει καλέσει ο Εφέτης Ανακριτής προκειμένου να εξετάσουν το καταγραφικό της επιβατικής αμαξοστοιχίας που ενεπλάκη στο δυστύχημα.

Τα δεδομένα από το καταγραφικό, θα περιληφθούν στο πόρισμα των ανακριτικών αρχών, το οποίο θα αποτελέσει στοιχείο της δικογραφίας.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα
Time: Η Τζόρτζια Μελόνι στις 100 προσωπικότητες του πλανήτη, με μεγαλύτερη επιρροή
Επικαιρότητα |

Time: Η Μελόνι στις 100 προσωπικότητες του πλανήτη, με μεγαλύτερη επιρροή

Το περιοδικό υπογραμμίζει ότι το 2022, όταν η Μελόνι κέρδισε τις βουλευτικές εκλογές, «πολλοί σχολιαστές εξέφρασαν ανησυχίες σχετικά με το ακροδεξιό κόμμα της και το πώς θα επηρέαζε την Ευρώπη και τον υπόλοιπο κόσμο».

Ντουμπάι: Στο έλεος της βροχόπτωσης οι χλιδάτες κατοικίες και οι αεροπορικές
Επικαιρότητα |

Στο έλεος της βροχόπτωσης οι χλιδάτες κατοικίες και οι αεροπορικές στο Ντουμπάι

Τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα βίωσαν τη σφοδρότερη νεροποντή από τότε που άρχισαν οι καταγραφές το 1949 - Η αεροπορική εταιρεία Emirates αναστέλλει όλες τις διαδικασίες ελέγχου επιβατών για σήμερα