Στην αγορά νέου κτηρίου στο οποίο θα στεγάσει τις υπηρεσίες της προσανατολίζεται η Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων. Το τίμημα που είναι διατεθειμένη να καταβάλει είναι της τάξης των 17 εκατ. ευρώ και το κτήριο θα αποκτηθεί μέσω μειοδοτικού διαγωνισμού.

Το τίμημα αφορά στην παράδοση του κτιρίου έτοιμου προς χρήση, να συμπεριλαμβάνονται όλες ανεξαιρέτως οι κατασκευαστικές δαπάνες που θα απαιτηθούν για τη διαρρύθμισή του σύμφωνα με τις απαιτήσεις της ΕΕΤΤ, τις τεχνικές προδιαγραφές, τους όρους της Διακήρυξης, την έκδοση τυχόν απαιτουμένων μελετών, αδειών κ.λπ.

ΕΕΤΤ: Εμφανίζεται στον κρατικό προϋπολογισμό ως… ελλειμματική, ενώ τον ενίσχυσε με 811 εκατ. ευρώ το 2022

Η ΕΕΤΤ σήμερα καταβάλλει μόνο σε ενοίκια 600.000 ευρώ ετησίως, ενώ στόχος της είναι με την νέα αγορά ακινήτου να εξοικονομήσει ετησίως σε ενοίκια και κοινόχρηστα 720.000 ευρώ.

Σύμφωνα με το κείμενο της δημόσιας διαβούλευσης  η Επιτροπή αναζητά κτήριο με στεγασμένους χώρους 5.500 τμ , με μια απόκλιση συν πλην 20% εκτός των βοηθητικών χώρων.

Τα βασικά κριτήρια επιλογής του κτιρίου είναι:

  • να προσφέρονται εκατό (100) θέσεις στάθμευσης με αποδεκτή απόκλιση ±30 θέσεις, με την αντίστοιχη αναλογία θέσεων ΑΜεΑ και σχετικές υποδομές φόρτισης ηλεκτρικών αυτοκινήτων με αναλογία 1 σημείο φόρτισης/20 θέσεις στάθμευσης.
  • να διαθέτει δύο (2) τουλάχιστον ανελκυστήρες χωρητικότητας έως οκτώ (8) ατόμων ο καθένας, ένας εκ των οποίων να μπορεί να χρησιμοποιηθεί από άτομα με αναπηρία. Απαιτείται πιστοποιητικό αρχικού ελέγχου ή επανελέγχου των ανελκυστήρων του κτηρίου από διαπιστευμένο φορέα.
  • να διαθέτει κεντρικό υποσταθμό μέσης τάσεως, τουλάχιστον 400 KVA
  • να διαθέτει χώρους υγιεινής (WC) κατ’ ελάχιστον τριάντα (30), συμπεριλαμβανομένων κατ’ ελάχιστον πέντε (5) για άτομα με αναπηρία, και κατ’ ελάχιστον 1 κοινό wc ανδρών-γυναικών ανά επίπεδο (όροφο),
  • να διαθέτει δομημένη καλωδίωση (τουλάχιστον τύπου 6e) κ.ά.

Η δημόσια διαβούλευση για το νέο κτίριο της ΕΕΤΤ θα διαρκέσει μέχρι τις 31 Ιουλίου, οπότε ο διαγωνισμός αναμένεται να πραγματοποιηθεί αμέσως μετά  μέσα στο φθινόπωρο.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Ακίνητα