«Ανώδυνα» πέρασε η διόρθωση αρκετών τίτλων στο ελληνικό χρηματιστήριο σήμερα, καθώς η αγορά βρήκε τις στηρίξεις προκειμένου να διαχειριστεί τις ρευστοποιήσεις που κυριάρχησαν στο ταμπλό. Ο γενικός δείκτης σημείωσε κέρδη 0,23% στις 1.266,31 μονάδες, με τον τζίρο να φτάνει στα 97 εκατ. ευρώ.

Wall Street: Τρέφει ελπίδες για τη Fed μετά τον πληθωρισμό

Μετά από έξι ημέρες ανόδου, το ΧΑ έδειξε κάποια σημάδια κόπωσης, τα οποία εντάθηκαν ειδικά σε τίτλους που είχαν υπεραποδώσει. Βέβαια, το θετικό ήταν ότι δεν έχασε την επαφή με τις 1.260 μονάδες, με το rotation σε αρκετούς τίτλους να λειτουργεί και σήμερα υποδειγματικά, προκειμένου να αφομοιωθούν τα επίπεδα και η αγορά να ανασυντάξει τις δυνάμεις της.

Σε αναζήτηση καυσίμων

Το ΧΑ χρειάζεται τις διορθώσεις προκειμένου να αποκτήσει τα καύσιμα για τη συνέχιση της ανόδου. Άλλωστε μην ξεχνάμε ότι πάρα πολλοί τίτλοι με μεγάλη εμπορευσιμότητα βρίσκονται σε υψηλά 52 εβδομάδων, καθιστώντας πλέον αναγκαία συνθήκη την κατοχύρωση κερδών για τη συνέχεια της κίνησης. Η πρώτη σοβαρή στήριξη είναι στις 1.170 του ΓΔ, με τις τράπεζες να αναμένεται να έχουν και το μεγαλύτερο εύρος διακύμανσης, ενώ μέχρι στιγμής το σενάριο της διόρθωσης εξαντλείται πολύ ήπια, δίνοντας οριζόντιες κινήσεις, ευνοώντας την μετατόπιση του ενδιαφέροντος σε άλλους κλάδους.

Πάντως ο στόχος για κίνηση πάνω από τις 1.300 μονάδες παραμένει, καθώς συνεχίζονται και τα θετικά σχόλια των ξένων για την ελληνική αγορά, αφού ο σκόπελος των εκλογών της 25ης Ιουνίου δεν φαίνεται να προβληματίζει. Μάλιστα, η Morgan Stanley βλέπει ότι οι αποτιμήσεις των ελληνικών μετοχών παραμένουν φθηνές σε απόλυτους και σχετικούς όρους, με τα discounts να παραμένουν. Σε σχετική βάση, τα discount του MSCI Greece έναντι των αναδυόμενων αγορών και της Ευρώπης παραμένουν υψηλά της τάξεως του -28% και -31% σε όρους αποτίμησης P/E των επόμενων 12 μηνών.

Τίτλοι

Σε επίπεδο τίτλων, η Aegean ξεχώρισε με το +2,20%, ενώ σημαντικά ήταν και τα κέρδη σε Σαράντη, Μυτιληναίο και ΟΛΠ. Θετικά έκλεισαν οι Ελλάκτωρ, ΕΥΔΑΠ, ΟΠΑΠ, Εθνική, ΓΕΚ Τέρνα, Τιτάν, Ελληνικά Πετρέλαια, ΟΤΕ, ΔΕΗ, Jumbo, Motor Oil, ΕΛΧΑ και Πειραιώς, ενώ αρνητικά οι Λάμδα, Quest, Alpha Bank, Βιοχάλκο, Τέρνα Ενεργειακή, Coca Cola και Eurobank. Η Autohellas έχασε 1,79%.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Xρηματιστήριο Αθηνών