Οι κινεζικές τελωνειακές αρχές ανακοίνωσαν χθες ότι ενεργοποίησαν 16 πρωτοβουλίες για τη βελτίωση του επιχειρηματικού περιβάλλοντος στη χώρα.

Τα μέτρα θα βοηθήσουν στην περαιτέρω σταθεροποίηση των κοινωνικών προσδοκιών, αλλά και στην ενίσχυση της εμπιστοσύνης στις εμπορικές εξαγωγές, σύμφωνα με μία ενημέρωση του Τύπου, που έγινε από τη Γενική Διεύθυνση Τελωνείων της Κίνας (GAC).

Αναθεώρηση του ΟΠΕΚ για τη ζήτηση πετρελαίου στην Κίνα

Στο πλαίσιο των ίδιων πρωτοβουλιών γίνονται προσπάθειες για τη βελτίωση του διαχειριστικού πλαισίου λειτουργίας των διασυνοριακών τελωνείων της Κίνας, την υποστήριξη της εισαγωγής εξοπλισμού σύγχρονης τεχνολογίας και εξοπλισμού ειδικών χρήσεων, την προώθηση της εισαγωγής και της εξαγωγής σημαντικών γεωργικών προϊόντων και προϊόντων διατροφής, την εξυπηρέτηση φορολογικών εκπτώσεων στις εξαγωγές, την ενίσχυση της αναβάθμισης του διαδικαστικού πλαισίου στο εμπόριο, αλλά και τη βελτίωση της εποπτείας του συνοριακού εμπορίου, σύμφωνα με την GAC.

Γιατί «τρομάζει» τις αγορές

Ολοένα και περισσότερα επιχειρηματικά κεφάλαια αποσύρονται, καθώς μια σειρά απογοητευτικών αποτελεσμάτων, αυξανόμενοι γεωπολιτικοί κίνδυνοι και η συνεχιζόμενη αδυναμία στην αγορά ακινήτων, προβληματίζουν τους επενδυτές. Οι εκκλήσεις για περισσότερα υποστηρικτικά μέτρα από την κυβέρνηση εντείνονται και οι ανησυχίες για μια παραπαίουσα κινεζική οικονομία αντηχούν παγκοσμίως.

«Η αδυναμία αναμενόταν εδώ και μήνες, επομένως τα δεδομένα είναι απλώς ένας ακόμη λόγος για να αποσύρονται οι επενδυτές», δήλωσε ο Yang Zhiyong, εκτελεστικός διευθυντής της Beijing Gemchart Asset Management. «Υπήρξαν πολλές δεσμεύσεις για τη στήριξη της οικονομίας νωρίτερα μέσα στη χρονιά, αλλά τίποτα από αυτά δεν έχει ολοκληρωθεί, κάτι που με απογοητεύει περισσότερο», πρόσθεσε.

Τα παγκόσμια κεφάλαια δεν έχουν την πολυτέλεια να περιμένουν. Ορισμένοι «ταύροι», συμπεριλαμβανομένων των Citigroup και Jefferies Financial Group, έχουν ήδη αρχίσει να αποσύρονται.

Συνολικά, οι ξένοι επενδυτές είχαν πουλήσει 4,6 δισεκατομμύρια γιουάν (647 εκατομμύρια δολάρια) μετοχών μέσω διαπραγματεύσεων με το Χονγκ Κονγκ την περασμένη Τετάρτη.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή
Αργεντινή: Ο πληθωρισμός υποχώρησε στο 8,8%, αλλά πλέον γίνεται αισθητή η ύφεση
Διεθνή |

Υποχώρησε ο πληθωρισμός στην Αργεντινή που βυθίζεται πλέον στην ύφεση

«Καθώς οι μισθοί δεν ακολουθούν τον πληθωρισμό, είναι σαν να μη βλέπουμε καμία αλλαγή» λέει εργαζόμενη σε σούπερ μάρκετ στην Αργεντινή όπου πλέον έχει αρχίσει να γίνεται αισθητή η ύφεση.