Μια φάλαγγα με μαχητές της Wagner που πλησιάζει προς τα περίχωρα της Μόσχας έχει περίπου 5.000 άνδρες και επικεφαλής της είναι ο ανώτερος διοικητής της μισθοφορικής οργάνωσης, ο Ντμίτρι Ούτκιν, δήλωσε σήμερα μια πηγή που βρίσκεται κοντά στη διοίκηση στο κατεχόμενο από τη Ρωσία τμήμα της ουκρανικής επαρχίας Ντονέτσκ.

Η πηγή, η οποία έχει αποδειχθεί αξιόπιστη στο παρελθόν, είπε ότι ο αρχηγός της Wagner, ο Γιεβγκένι Πριγκόζιν, έχει λιγότερους από 25.000 άνδρες συνολικά στη διάθεσή του και ότι περίπου 5.000 από αυτούς βρίσκονται στο Ροστόφ, τη νότια ρωσική πόλη, που ο Πριγκόζιν λέει ότι έχει πάρει τον έλεγχό της.

Πριγκόζιν: Από τις φυλακές της ΕΣΣΔ, στα hot dog και στη συνέχεια επικεφαλής της Wagner

Η πηγή είπε ότι το σχέδιο της Wagner για τη Μόσχα είναι να πάρει θέσεις σε μια πυκνοδομημένη περιοχή.

Φυλάκιση 30 ημερών για όσους παραβιάσουν τον στρατιωτικό νόμο

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν υπέγραψε σήμερα νόμο που επιτρέπει τη φυλάκιση για 30 ημέρες όσων παραβιάζουν τον στρατιωτικό νόμο σε μέρη όπου αυτός έχει επιβληθεί.

Επισήμως στη Ρωσία δεν έχει επιβληθεί ακόμη στρατιωτικός νόμος.

Αντιθέτως, οι αρχές ανακοίνωσαν πως ενισχύθηκαν τα μέτρα ασφαλείας στη Μόσχα και σε ορισμένες άλλες περιοχές όπου επιβλήθηκε «καθεστώς αντιτρομοκρατικής επιχείρησης», συνέπεια της ανταρσίας της Wagner.

Σημειώνεται ότι στρατιωτικός νόμος είναι ήδη σε ισχύ στις κατεχόμενες από τη Ρωσία επαρχίες της Ουκρανίας όπως η Χερσώνα, το Ντονέτσκ, το Λουχάνσκ και η Ζαπορίζια.

Το κείμενο της νέας νομοθεσίας που υπέγραψε σήμερα ο Πούτιν δεν ορίζει συγκεκριμένες παραβιάσεις του στρατιωτικού νόμου, αλλά πιθανόν αφορά αδικήματα που δεν θα τιμωρούνταν εν καιρώ ειρήνης, όπως οι παραβιάσεις της απαγόρευσης κυκλοφορίας ή η άρνηση στην εργασία.

Σύμφωνα με τον νέο νόμο, αν ένα άτομο βρίσκεται σε όχημα κατά παράβαση του στρατιωτικού νόμου, το όχημα μπορεί να κατασχεθεί.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα
ΔΥΠΑ – Παιδικές κατασκηνώσεις: Από Μεγάλη Τετάρτη οι αιτήσεις για 70.000 voucher – Δικαιούχοι και διαδικασία
Επικαιρότητα |

Πότε ξεκινούν οι αιτήσεις για 70.000 voucher στις παιδικές κατασκηνώσεις - Δικαιούχοι και διαδικασία

Το πρόγραμμα θα υλοποιηθεί από 15 Ιουνίου έως 10 Σεπτεμβρίου για τα παιδιά τυπικής ανάπτυξης και έως 20 Σεπτεμβρίου για τα παιδιά με αναπηρία με ποσοστό 50% και άνω