Είναι η «Ερυθρά Θάλασσα», αλλά όχι αυτή που γνωρίζουμε. Κάτοικοι στην πόλη Nago στο νησί της Οκινάουα στην Ιαπωνία ξύπνησαν την Τρίτη και διαπίστωσαν ότι μια περιοχή με συνήθως καταγάλανα νερά είχε γίνει κόκκινη, σύμφωνα με την ιστοσελίδα Japantimes.

Το νερό άλλαξε χρώμα όταν ένα εργοστάσιο μπύρας που ανήκει στην Orion Breweries αντιμετώπισε διαρροή και ένα ψυκτικό που χρησιμοποιήθηκε για τη ρύθμιση της θερμοκρασίας του εξοπλισμού ζυθοποιίας έρεε σε ένα κοντινό ποτάμι.

Ιαπωνία: Θα δαπανήσει 25 δισ. δολάρια για να ενισχύσει τις γεννήσεις

Διαρροή ψυκτικού

Πλάνα που δημοσιεύτηκαν στα τοπικά μέσα έδειξαν ότι τα νερά του Nago, που φημίζεται για τα παραλιακά θέρετρα και τα κρυστάλλινα νερά του, είχαν βαφτεί σε βαθύ κόκκινο. Η ζυθοποιία κατηγόρησε τη χημική προπυλενογλυκόλη – που χρησιμοποιείται στη διαδικασία ψύξης – για την αλλαγή χρώματος.

Η Orion ζήτησε συγγνώμη για «την ταλαιπωρία και την ανησυχία που προκαλέσαμε στους κοντινούς κατοίκους » και είπε ότι θα λάβει μέτρα για να αποτρέψει την επανάληψη της διαρροής, η οποία τελικά επιδιορθώθηκε.

Η εφημερίδα Okinawa Times επικαλέστηκε έναν ανώνυμο τοπικό αξιωματούχο υγείας που είπε ότι «δεν αναμένονται σημαντικές επιπτώσεις στο περιβάλλον» από τη διαρροή. Η προπυλενογλυκόλη, η οποία χρησιμοποιείται επίσης ως πρόσθετο τροφίμων, καθώς και στις βιομηχανίες φαρμάκων και καλλυντικών, μεταξύ άλλων, «γενικά αναγνωρίζεται ως ασφαλής», σύμφωνα με την Υπηρεσία Μητρώου Τοξικών Ουσιών και Ασθενειών των ΗΠΑ.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα
Ισραήλ: Ο στρατός ελέγχει το πέρασμα της Ράφα – Στον «αέρα» η ανθρωπιστική βοήθεια στη Γάζα
Επικαιρότητα |

To Ισραήλ ελέγχει το πέρασμα της Ράφα – Στον «αέρα» η ανθρωπιστική βοήθεια στη Γάζα

Οι Ένοπλες Δυνάμεις του Ισραήλ (IDF) υποστηρίζουν ότι έχουν θέσει υπό τον έλεγχό τους το πέρασμα της Ράφα στην πλευρά της Γάζας καθώς όπως ισχυρίζονται «χρησιμοποιούνταν για τρομοκρατικούς σκοπούς».

Οι Παλαιστίνιοι ζητούν την πλήρη ένταξη του κράτους τους στον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών
Επικαιρότητα |

Οι Παλαιστίνιοι ζητούν την πλήρη ένταξη του κράτους τους στον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών

Οι Παλαιστίνιοι είναι επί του παρόντος κράτος παρατηρητής και όχι μέλος, μια de facto αναγνώριση της κρατικής υπόστασης που τους παραχωρήθηκε από τη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ το 2012