Το ποσοστό δημοτικότητας της κυβέρνησης του ιάπωνα πρωθυπουργού Φούμιο Κισίντα συρρικνώθηκε κατά 12 εκατοστιαίες μονάδες στο 33%, μειώθηκε εντυπωσιακά από το επίπεδο όπου είχε φθάσει ενόψει της συνόδου κορυφής της G7 στη Χιροσίμα, ανέφερε χθες Κυριακή η εφημερίδα Mainichi, επικαλούμενη δημοσκόπηση που διενεργήθηκε από την ίδια το σαββατοκύριακο.

Το ποσοστό των Ιαπώνων που αποδοκιμάζουν τα πεπραγμένα της αυξήθηκε στο 58% από το 46% στην προηγούμενη έρευνα της Μαϊνίτσι, τον Μάιο, έπειτα από σκάνδαλο στο οποίο ενεπλάκη ο μεγαλύτερος γιος του πρωθυπουργού και τη σειρά τεχνικών προβλημάτων που μαστίζουν το νέο εθνικό σύστημα των ταυτοτήτων, εξήγησε η εφημερίδα.

Ιαπωνία: Ο πρωθυπουργός Κισίντα αποπέμπει τον γιο του για κατάχρηση αξιώματος

Σενάρια εκλογών

Το ποσοστό δημοτικότητας της κυβέρνησης του κ. Κισίντα βρισκόταν σε άνοδο κατά την περίοδο ενόψει της συνόδου κορυφής της Ομάδας των Επτά, είχε φθάσει στο υψηλότερο επίπεδο από τον Αύγουστο του 2022, κι ορισμένοι αναλυτές ανέμεναν πως ο πρωθυπουργός θα προκήρυσσε πρόωρες εκλογές, πριν από τη διαδικασία για την ανάδειξη της ηγεσίας του Φιλελεύθερου Δημοκρατικού Κόμματος (ΦΔΚ) το 2024.

Άλλη δημοσκόπηση, που μεταδόθηκε χθες από το πρακτορείο ειδήσεων Kyodo, υπέδειξε ότι το ποσοστό των πολιτών που υποστηρίζουν την κυβέρνηση του κ. Κισίντα υποχώρησε στο 40,8% από το 47% που καταγραφόταν τον Μάιο.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα