Άνοιξε σήμερα το βιβλίο προσφορών για το νέο senior preferred ομόλογο της Τράπεζας Πειραιώς με αρχικό επιτόκιο 7,375%.

Η τράπεζα στοχεύει στην άντληση 400 εκατ. ευρώ μίνιμουμ, ανάλογα με την απήχηση που θα έχει στο επενδυτικό κοινό.

Τράπεζες: Γυρίζουν την πλάτη στις υψηλές αποδόσεις οι Έλληνες και μένουν…Ταμιευτήριο

Αξίζει να σημειωθεί πως η ομολογιακή έκδοση θα είναι τύπου 5NC4, ήτοι 5ετούς διάρκειας με non call για τα πρώτα 4 έτη, με στόχο την άντληση τουλάχιστον 400 εκατ. ευρώ.

Η συγκεκριμένη έκδοση της τράπεζας θα κινηθεί αποκλειστικά προς τη γραμμή ενίσχυσης των περιθωρίων των ελάχιστων απαιτήσεων για ίδια κεφάλαια και επιλέξιμες υποχρεώσεις, ενώ θα απευθύνεται σε ξένους θεσμικούς επενδυτές.

Η νέα ομολογιακή έκδοση της τράπεζας αναμένεται να λάβει αξιολόγηση «B1» από τη Moody’s και «B+» από τη S&P.

Η έκδοση πραγματοποιείται στο πλαίσιο της Ελάχιστης Απαίτησης Ιδίων Κεφαλαίων και Επιλέξιμων Υποχρεώσεων (MREL).

Οι Goldman Sachs Bank Europe, IMI-Intesa Sanpaolo, JP Morgan και UBS Investment Bank «τρέχουν» την έκδοση ωςJoint Bookrunners.

Η χρονική συγκυρία για το ομόλογο της Πειραιώς είναι κάτι παραπάνω από θετική, δεδομένου ότι η Ελλάδα βρίσκεται ένα βήμα πριν την ανάκτηση της επενδυτικής βαθμίδας, η οποία θεωρείται ζήτημα χρόνου.

Οι αποδόσεις των 10ετών κρατικών ομολόγων υποχωρεί στο χαμηλότερο επίπεδο του τελευταίου έτους, καθώς δεν ξεπερνά το 3,7%. Την ίδια στιγμή, τα spreads έναντι των γερμανικών αποδόσεων κυμαίνονται σταθερά στις 130 μονάδες.

Να σημειωθεί πως αυτή είναι και η πρώτη έξοδος της Πειραιώς στις αγορές για το 2023, ακολουθώντας την κίνηση της Alpha Bank με την έκδοση senior preferred τίτλου λίγες μέρες πριν τις εκλογές. Τον Νοέμβριο του 2022 είχε προχωρήσει στην έκδοση νέου senior preferred τίτλου 4ετούς διάρκειας αντλώντας 350 εκατ. ευρώ με επιτόκιο 8,5% και κουπόνι στο 8,25% με προφορές από περισσότερους από 60 διαχειριστές κεφαλαίων κα τη ζήτηση να ανέρχεται υψηλότερα των 700 εκατ. ευρώ.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επιχειρήσεις
Στουρνάρας: Η έξοδος μιας τράπεζας από την αγορά θα πρέπει να πραγματοποιείται με συντεταγμένο τρόπο
Επιχειρήσεις |

Στουρνάρας: Δεν υπάρχει περιθώριο εφησυχασμού για τις τράπεζες

Σε καμία τράπεζα δεν θα πρέπει να της επιτρέπεται να μετακυλήσει το κόστος της δικής της κακοδιαχείρισης στον φορολογούμενο μόνο και μόνο επειδή θεωρείται «πολύ μεγάλη για να αποτύχει»