Τις 800.000 δολάρια άγγιξαν οι απολαβές των εργαζομένων μιας εταιρείας εμπορίας πετρελαίου πέρυσι – πολύ περισσότερα από τα Golden Boys της Wall Street, όπως αναφέρει το Business Insider.

Τα 3.311 μέλη του προσωπικού της Vitol είχαν ετήσιες απολαβές κατά μέσο όρο 785.000 δολάρια σε μισθούς και μπόνους, από 394.000 το προηγούμενο έτος, σύμφωνα με το Bloomberg.

Πετρέλαιο: Σε επίπεδα ρεκόρ θα αυξηθεί η παγκόσμια ζήτηση το 2023 [έκθεση]

Πολύ περισσότερα χρήματα και από τα Golden Boys

Η αμοιβή τους ξεπερνά κατά πολύ τη μέση αποζημίωση σε τράπεζες της Wall Street, όπως η Goldman Sachs και η Morgan Stanley, που πλήρωσαν κατά μέσο όρο 312.000 δολάρια και 280.000 δολάρια αντίστοιχα στους εργαζομένους τους πέρυσι.

Άνοδος τιμών – Μεγαλύτεροι μισθοί

Η Vitol οφείλει τα τεράστια κέρδη της στην άνοδο των τιμών στις αγορές ενέργειας και εμπορευμάτων μετά τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία στις αρχές του προηγούμενου έτους. Μαζί με τους ανταγωνιστές της, Cargill, Glencore και Trafigura πραγματοποίησαν συνδυασμένα κέρδη σχεδόν 50 δισεκατομμυρίων δολαρίων για το 2022.

Η εταιρεία είναι ο μεγαλύτερος ανεξάρτητος έμπορος πετρελαίου στον κόσμο. Επιπλέον, επωφελήθηκε επίσης και από άλλους τομείς όπως η αγορές ηλεκτρικής ενέργειας και του υγροποιημένου φυσικού αεριου.

Περισσότεροι από τους 400 μετόχους της Vitol, μοιράστηκαν επίσης το ποσό των 2,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων πέρυσι, όπως αναφέρει το Reuters.

Κέρδη εξαετίας σε ένα μόνο χρόνο

Σύμφωνα με το Bloomberg, το ποσό των 15,1 δισεκατομμυρίων δολαρίων για το 2022 είναι μεγαλύτερο από τα κέρδη της εταιρείας για τα προηγούμενα έξι χρόνια συνολικά.

Η Vitol Group ιδρύθηκε στο Ρότερνταμ της Ολλανδίας το 1966 και εδρεύει στην Ελβετία. Οι εργασίες της εκτείνονται παγκόσμια με περισσότερα από 40 γραφεία.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή