Πτωτικά κινούνται οι αποδόσεις των αμερικανικών ομολόγων, καθώς οι επενδυτές ανησυχούν για το ενδεχόμενο περαιτέρω αυξήσεων των επιτοκίων μετά την ανακοίνωση νέων οικονομικών στοιχείων.

Η απόδοση του 10ετούς κρατικού ομολόγου μειώθηκε κατά 3 μονάδες βάσης στο 4,23%. Η απόδοση του 2ετούς απόδοση ήταν περίπου 2 μονάδες βάσης χαμηλότερη στο 4,938%.

Wall Street: Νευρική άνοδος στο κλείσιμο της εβδομάδας

Οι φόβοι για περαιτέρω αυξήσεις των επιτοκίων ενισχύθηκαν αυτή την εβδομάδα, καθώς πολλά οικονομικά στοιχεία υποδηλώνουν συνεχείς πληθωριστικές πιέσεις και στενότητα στην αγορά εργασίας. Αυτό περιελάμβανε τα αρχικά εβδομαδιαία στοιχεία για τις αιτήσεις ανεργίας την Πέμπτη, τα οποία ήταν χαμηλότερα από τα αναμενόμενα 230.000. Η ψύξη της αγοράς εργασίας αποτελεί βασικό στόχο της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ παράλληλα με τη χαλάρωση του πληθωρισμού.

Η κεντρική τράπεζα από τις αρχές του 2022 έχει ξεκινήσει την σύσφιγξη της νομισματικής πολιτικής, εφαρμόζοντας μια σειρά αυξήσεων των επιτοκίων για να τιθασεύσει τις επίμονες πληθωριστικές πιέσεις. Η προοπτική περισσότερων αυξήσεων, ή αυξημένων επιτοκίων για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα, έχει τροφοδοτήσει τις ανησυχίες για πιθανή οικονομική ύφεση.

Οι αγορές αναμένουν ευρέως ότι η Fed θα αφήσει τα επιτόκια αμετάβλητα στη συνεδρίαση του Σεπτεμβρίου, αλλά οι προσδοκίες για αύξηση των επιτοκίων τον Νοέμβριο έχουν αυξηθεί, με τους εμπόρους να εκτιμούν πιθανότητα 55%, σύμφωνα με το εργαλείο FedWatch της CME.

Οι επενδυτές προετοιμάζονται για τις ανακοινώσεις βασικών οικονομικών στοιχείων την επόμενη εβδομάδα, συμπεριλαμβανομένων την πορεία του Δείκτη Τιμών Καταναλωτή και Παραγωγού. Αρκετοί υπεύθυνοι χάραξης πολιτικής της Fed ανακοίνωσαν νωρίτερα αυτή την εβδομάδα ότι τα στοιχεία για τον πληθωρισμό θα αποτελέσουν κλειδί για τη λήψη αποφάσεων στο μέλλον.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές