Με κέρδη κινούνται σήμερα οι αμερικανικοί δείκτες, με τη Wall Street όμως να οδεύει προς μια πτωτική εβδομάδα εν μέσω ανησυχίας ότι η Federal Reserve θα μπορούσε να αυξήσει τα επιτόκια περισσότερο από το αναμενόμενο στη συνεδρίαση της επόμενης εβδομάδα.

Αγορές: Στο «κόκκινο» οι μετοχές- Ανεβαίνουν δολάριο, πετρέλαιο, βυθίζεται το ευρώ

Ειδικότερα, ο δείκτης Dow Jones καταγράφει κέρδη 0,05% στις 34.516 μονάδες, ο S&P 500 σημειώνει άνοδο 0,22% στις 4.460 μονάδες, ενώ ο τεχνολογικός Nasdaq ενισχύεται κατά 0,43% στις 13.807 μονάδες.

Σε επίπεδο τίτλων, οι μετοχές της DocuSign σημειώνουν άνοδο 3%, αφού η εταιρεία ξεπέρασε τις εκτιμήσεις για το δεύτερο τρίμηνο και δημοσίευσε θετικές οδηγίες για το τρίτο τρίμηνο.

Συντηρούνται οι φόβοι για τα επιτόκια

Νέοι φόβοι για περισσότερες αυξήσεις επιτοκίων από την Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ έχουν επανέλθει όμως στην αγορά, καθώς η αγορά εργασίας δείχνει να είναι αρκετά ισχυρή να αντέξει περαιτέρω σύσφιξη. Οι επενδυτές εκτιμούν πλέον περίπου 1 στις 2 πιθανότητες ότι η Fed θα αυξήσει τα επιτόκια τον Νοέμβριο, σύμφωνα με το εργαλείο CME Fed Watch.

«Ο Αύγουστος ήταν ένας δύσκολος μήνας, με αδύναμα στοιχεία και ο Σεπτέμβριος μπορεί να είναι ο ίδιος», δήλωσε ο Brad McMillan, επικεφαλής επενδύσεων στο Commonwealth Financial Network. «Πέρα από αυτό, όμως, οι προοπτικές παραμένουν καλές. Οποιαδήποτε ύφεση είναι πιθανόν μακριά, κάτι που θα κρατήσει τις αγορές υγιείς», πρόσθεσε.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Wall Street