Η Τουρκία συμφώνησε να στείλει φυσικό αέριο μέσω αγωγού στη Ρουμανία από την 1η Οκτωβρίου  έως τις 31 Μαρτίου 2025, ανακοίνωσε η Turkish Petroleum Pipeline Corporation (BOTAS).

Η συμφωνία μεταξύ της BOTAS και της ρουμανικής OMV Petrom, μιας από τις μεγαλύτερες εταιρείες ενέργειας στην περιοχή, θα καλύπτει την εξαγωγή έως και 4 εκατομμυρίων κυβικών μέτρων φυσικού αερίου καθημερινά στη Ρουμανία, σύμφωνα με όσα ανακοινώθηκαν την Τετάρτη.

Uniper: «Φουλάρει» σε LNG έως το 2030 για να τροφοδοτήσει την Ευρώπη

Γενικότερη συνεργασία των δύο εταιρειών

Και οι δύο εταιρείες συμφώνησαν επίσης να αναπτύξουν συνεργασία στους τομείς της μεταφοράς, αποθήκευσης, παραγωγής και τεχνολογιών πράσινης ενέργειας, καθώς και στο εμπόριο φυσικού αερίου, ανέφερε η BOTAS.

Η συμφωνία αυτή έρχεται να προστεθεί σε μια σειρά άλλων συμφωνιών πυο αφορούν στην εξαγωγή φυσικού αερίου από την Τουρκία προς γειτονικές χώρες.

Η BOTAS σύναψε συμφωνίες για την αποστολή φυσικού αερίου επίσης και με χώρες όπως η Ελλάδα, η Βουλγαρία και η Ουγγαρία, κατά τους προηγούμενους μήνες.

Μέσα σε τρία χρόνια, η BOTAS ελπίζει να ανέλθει στο τοπ-10 των κορυφαίων εξαγωγικών επιχειρήσεων στην Τουρκία.

Υπό το πρίσμα αυτό, η εταιρεία επιδιώκει νέες εξαγωγικές συμφωνίες μέσω διαπραγματεύσεων με άλλες χώρες και επιχειρήσεις.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Ενέργεια