Οι συνομιλίες με την Ουκρανία για τις εισαγωγές σιτηρών είναι σε σωστό δρόμο, δήλωσε σήμερα ο Πολωνός υπουργός Γεωργίας, ύστερα από τη διαμάχη μεταξύ των δύο χωρών για την απόφαση της Βαρσοβίας να παρατείνει περιορισμούς που αφορούν τα ουκρανικά δημητριακά.

Politico: Συγκρούσεις στην ΕΕ από την παράταση της απαγόρευσης εισαγωγής ουκρανικών σιτηρών

Στις σχέσεις του Κιέβου με τη Βαρσοβία δημιουργήθηκε ένταση από τότε που η Πολωνία, μαζί με την Ουγγαρία και τη Σλοβακία, αποφάσισαν να παρατείνουν την απαγόρευση που εφαρμόστηκε με στόχο την προστασία των γεωργών από την αύξηση των εισαγωγών σιτηρών και τροφίμων από την Ουκρανία ύστερα από την εισβολή της Ρωσίας στη χώρα.

Η κυβέρνηση στη Βαρσοβία, από τους πιο στενούς συμμάχους του Κιέβου, υφίσταται επίσης πίεση από την ακροδεξιά να υιοθετήσει πιο σκληρή στάση απέναντι στην Ουκρανία ενόψει των εκλογών της 15ης Οκτωβρίου.

«Χαίρομαι που μιλάμε για το μέλλον, που οικοδομούμε μηχανισμούς για το μέλλον και που μειώνουμε κάποιες εντάσεις που δεν μας ήταν χρήσιμες και αυτό είναι πιθανόν μια καλή κατεύθυνση», δήλωσε ο Πολωνός υπουργός Ρόμπερτ Τέλους σε συνέντευξη Τύπου ύστερα από διαδικτυακή συνάντηση με τον Ουκρανό ομόλογό του Μίκολα Σόλσκι.

Ο Τέλους επανέλαβε το αίτημα της Βαρσοβίας να υπαναχωρήσει η Ουκρανία από την προσφυγή της κατά της Πολωνίας στον Παγκόσμιο Οργανισμό Εμπορίου.

«Ο Ουκρανός υπουργός δήλωσε ότι θα μιλήσει στον υπουργό Οικονομίας στην Ουκρανία για να εξετάσει την απόσυρση της προσφυγής», δήλωσε ο Τέλους. Είπε επίσης ότι η Πολωνία είναι στις πρώτες φάσεις των συζητήσεων με τη Λιθουανία αναφορικά με τη διαμετακόμιση ουκρανικών σιτηρών σε λιμάνια της χώρας.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα