Ισχυρές απώλειες σημείωσε ο δείκτης Hang Seng του Χονγκ Κονγκ, κλείνοντας στο -3,12%, οδηγώντας σε πτώση όλες τις αγορές της Ασίας.

Οι δείκτες

Στην Αυστραλία, ο S&P/ASX 200 διαπραγματεύτηκε με πτώση 1,1% αφού η κεντρική τράπεζα διατήρησε τα επιτόκια στο 4,10%, όπως αναμενόταν από δημοσκόπηση του Reuters.

Στην Ιαπωνία, ο Nikkei 225 υποχώρησε 1,33% ενώ ο Topix έχασε 1,16%. Οι αγορές της Νότιας Κορέας και της Κίνας είναι κλειστές λόγω αργιών.

Σε επίπεδο τίτλων, οι μετοχές των κολοσσών ακινήτων που είναι εισηγμένες στο Χονγκ Κονγκ βρέθηκαν στο επίκεντρο των ρευστοποιήσεων. Η Country Garden Holdings σημείωσε βουτιά 7,18%, ενώ η Longfor Group Holdings έχασε 4,82%. Η New World Development σημείωσε πτώση 6,69% και η Henderson Land Development υποχώρησε κατά 6,15%.

Απώλειες σημείωσαν και οι μετοχές της ενέργειας, με την PetroChina να σημειώνει απώλειες 5,93% και την China Petroleum & Chemical να χάνει 5,14%.

Επιτόκια Αυστραλίας

Η Reserve Bank of Australia διατήρησε σταθερά τα επιτόκια στο 4,1% κατά τη συνεδρίασή της, σύμφωνα με τις προσδοκίες του Reuters. «Ο πληθωρισμός στην Αυστραλία έχει περάσει το επίπεδο στο οποίο κορυφώθηκε, αλλά εξακολουθεί να είναι πολύ υψηλός και θα παραμείνει έτσι για αρκετό καιρό ακόμη», δήλωσε ο διοικητής της κεντρικής τράπεζας, Μισέλ Μπούλοκ.

Υπενθυμίζεται εδώ ότι ο πληθωρισμός της Αυστραλίας τον Αύγουστο αυξήθηκε κατά 5,2% σε ετήσια βάση. «Η επιστροφή του πληθωρισμού στο στόχο εντός εύλογου χρονικού πλαισίου παραμένει η προτεραιότητα του Διοικητικού Συμβουλίου», αναφέρεται περαιτέρω στη δήλωση.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές