Υπό την πίεση του νέου sell off στα ομόλογα βρίσκεται σήμερα η Wall Street, με την άνοδο των αποδόσεων των 10ετών τίτλων σε υψηλά 16 ετών να έχει ανησυχήσει την αμερικανική αγορά.

Ειδικότερα, ο δείκτης Dow Jones καταγράφει απώλειες 0,47% στις 33.275 μονάδες, ο S&P 500 σημειώνει πτώση 0,48% στις 4.267 μονάδες, ενώ ο τεχνολογικός Nasdaq υποχωρεί κατά 0,58% στις 13.230 μονάδες.

Δολάριο: Συνεχίζει το ράλι – Σε νέα υψηλά την Τρίτη – Πιέσεις στο ευρώ

Ο φόβος της ύφεσης

Η απόδοση του 10ετούς αμερικανικού ομολόγου βρίσκεται πλέον στο 4,735%, ανεβαίνοντας στο υψηλότερο επίπεδό της από τις 15 Αυγούστου 2007. Η αγορά, ειδικά αυτή των ομολόγων, βρίσκεται σε μεγάλη αναταραχή, με τους επενδυτές να ανησυχούν για το ενδεχόμενο υψηλότερου επιτοκίου της Federal Reserve για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα, φοβούμενοι ότι η αυστηρότερη νομισματική πολιτική θα μπορούσε να οδηγήσει την οικονομία σε ύφεση.

Σε επίπεδο τίτλων όμως ξεχωρίζει η Point Biopharma, η οποία σημειώνει άλμα 85% αφού η Eli Lilly ανακοίνωσε ότι θα την εξαγοράσει στην τιμή των 12,50 δολαρίων/μετοχή σε μετρητά, ή περίπου 1,4 δισεκατομμύρια δολάρια.

«Οι μετοχές προσπαθούν να ανακάμψουν, αλλά οι ταύροι παραμένουν επιλεκτικοί, με μικρή διάθεση για ανάληψη ρίσκου», σχολίασε ο Adam Crisafulli της Vital Knowledge. «Σε αυτό το σημείο, οι αγοραστές φαίνονται διατεθειμένοι να χάσουν το επόμενο ~2-4% μιας αντίδρασης για να εξασφαλίσουν ότι η αγορά είναι σε πιο σταθερή βάση πριν συμμετάσχουν».

«Ο πιο άμεσος κίνδυνος για τις μετοχές είναι εάν οι εταιρείες επηρεαστούν ουσιαστικά από την οικονομική επιβράδυνση που έρχεται με τα υψηλότερα επιτόκια, κάτι που είναι ένας σημαντικός κίνδυνος που η αγορά προσπαθεί να τιμολογήσει αυτή τη στιγμή», ανέφερε ο Richard Saperstein, επικεφαλής επενδύσεων της Treasury Partners.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Wall Street