Στο Ισραήλ έφτασε πριν λίγη ώρα ο ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν, ο οποίος σε λίγη ώρα αναμένεται να συναντηθεί με πρωθυπουργό του Ισραήλ Μπενιαμίν Νετανιάχου.

Η επίσκεψη Μπάιντεν στο Ισραήλ γίνεται στη σκιά του χθεσινού μακελειού σε νοσοκομείο της Γάζας όπου σκοτώθηκαν τουλάχιστον 500 άνθρωποι.

Πόλεμος Ισραήλ – Χαμάς: Η σύγκρουση επιβάλλει αλλαγή στρατηγικής από τον Μπάιντεν

Λίγη ώρα μετά τους χθεσινούς βομβαρδισμούς στο νοσοκομείο στη Γάζα, ο πρόεδρος των ΗΠΑ δήλωσε πως είναι εξοργισμένος και βαθιά στεναχωρημένος από την έκρηξη και μίλησε με τον βασιλιά Αμπντάλα της Ιορδανίας και τον Πρωθυπουργό Νετανιάχου του Ισραήλ.

Πρόσθεσε δε, πως «διέταξε την Υπηρεσία Εθνικής Ασφαλείας να συνεχίσουν να συγκεντρώνουν πληροφορίες σχετικά με το τι συνέβη. Οι ΗΠΑ στέκονται χωρίς περιστροφές υπέρ της προστασίας της ζωής των πολιτών κατά την διάρκεια συγκρούσεων και πενθούμε για τους ασθενείς, το ιατρικό προσωπικό και άλλους αθώους που πέθαναν ή τραυματίστηκαν σε αυτή την τραγωδία».

Ο κ. Μπάιντεν θα συναντηθεί εντός της ημέρας και με τα μέλη του υπουργικού Συμβουλίου του Ισραήλ.

Πάντως η επίσκεψη Μπάιντεν στο Ισραήλ εν μέσω του πολέμου είναι πολύ υψηλός, όπως επισημαίνεται και από τους New York Times.

Οι πολιτικοί κίνδυνοι για τον κ. Μπάιντεν είναι δύσκολο να μετρηθούν. Στην πρώτη του σημαντική δημόσια προσπάθεια να παροτρύνει το Ισραήλ να κινηθεί προσεκτικά, ο κ. Μπάιντεν ανέφερε  ότι «νομίζω ότι θα ήταν μεγάλο λάθος» για το Ισραήλ να καταλάβει ξανά τη Γάζα, ένα βήμα που οι Ισραηλινοί αξιωματούχοι λένε ότι δεν έχουν καμία πρόθεση να κάνουν. Από την άλλη, βέβαια, ο ίδιος ανέφερε ότι δεν έχουν εξηγήσει ποιος θα διοικούσε τη Λωρίδα της Γάζας ελλείψει της Χαμάς ή πώς θα μπορούσαν να εμποδίσουν μια παρόμοια ομάδα να αναδυθεί από τις στάχτες της πόλης της Γάζας.

Ακόμη, ο αμερικανός πρόεδρος προειδοποίησε ότι «πρέπει να υπάρξει μια Παλαιστινιακή Αρχή, πρέπει να υπάρξει ένας δρόμος προς ένα παλαιστινιακό κράτος».

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα