Ο ΟΗΕ ελπίζει ότι μια δεύτερη αυτοκινητοπομπή φορτηγών θα σταλεί στη Γάζα την Κυριακή βάσει ενός μηχανισμού επιθεώρησης της βοήθειας που θα επιτρέψει να αυξηθούν οι παραδόσεις ανθρωπιστικής βοήθειας έως την επόμενη εβδομάδα, ανακοίνωσε σήμερα ο Μάρτιν Γκρίφιθς, επικεφαλής του Γραφείου Ανθρωπιστικών Υποθέσεων του ΟΗΕ.

“Άκουσα σήμερα το απόγευμα, αλλά είμαστε σε διαπραγμάτευση για αυτό τώρα — ότι μπορούμε να έχουμε άλλη μια αυτοκινητοπομπή αύριο, ίσως ελαφρώς μεγαλύτερη, 20 με 30 φορτηγά”, δήλωσε ο Γκρίφιθς σε συνέντευξη στο περιθώριο της διάσκεψης για τη Γάζα, που διεξήχθη στο Κάιρο.

“Είναι απίστευτα σημαντικό να μην υπάρχει κενό στη βοήθεια που διασχίζει τα σύνορα”, δήλωσε. Ο ΟΗΕ δηλώνει ότι χρειάζονται 100 φορτηγά την ημέρα για να ικανοποιούνται οι βασικές ανάγκες στη Γάζα, όπου το Ισραήλ έχει επιβάλει “πλήρη αποκλεισμό” καθώς βομβαρδίζει τον θύλακα σε αντίποινα για την φονική εισβολή μαχητών της Χαμάς στο έδαφός του.

Ζητά εκεχειρία και την πρόσβαση της ανθρωπιστικής βοήθειας σε όλη τη Γάζα

Νωρίτερα, υπηρεσίες του ΟΗΕ απηύθυναν νέα έκκληση για κατάπαυση του πυρός και την απρόσκοπτη πρόσβαση της ανθρωπιστικής βοήθειας σε όλη τη Γάζα μετά την μεταφορά από 20 φορτηγά φορτίου με βοήθεια που έφθασε στον παλαιστινιακό θύλακα μέσω του συνοριακού περάσματος της Ράφας.

“Απευθύνουμε έκκληση για ανθρωπιστική εκεχειρία μαζί με την άμεση, απρόσκοπτη πρόσβαση της ανθρωπιστικής βοήθειας σε όλη τη Γάζα ώστε να επιτραπεί στους φορείς της ανθρωπιστικής βοήθειας να φθάσουν στους πολίτες που χρήζουν ανάγκης, να σωθούν ζωές και να αποτραπούν περαιτέρω ανθρώπινα δεινά”, αναφέρουν σε κοινή ανακοίνωσή τους το Πρόγραμμα των Ηνωμένων Εθνών για την Ανάπτυξη (UNDP), το Ταμείο των Ηνωμένων Εθνών για τον πληθυσμό (UNFPA), το Ταμείο των Ηνωμένων Εθνών για τα Παιδιά (UNICEF), το Παγκόσμιο Επισιτιστικό Πρόγραμμα και ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας.

“Οι ροές της ανθρωπιστικής βοήθειας πρέπει να είναι μεγάλης κλίμακας και συνεχείς και να επιτρέπουν σε όλους τους κατοίκους της Γάζας να διατηρήσουν την αξιοπρέπειά τους”.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα
Νετανιάχου: Αντιμέτωπος με ένταλμα σύλληψης από το Διεθνές Δικαστήριο; – Πιέσεις να μην εκδοθεί
Επικαιρότητα |

Αντιμέτωπος με ένταλμα σύλληψης από το Διεθνές Δικαστήριο ο Νετανιάχου; – Πιέσεις να μην εκδοθεί

Σύμφωνα με ισραηλινά ΜΜΕ ο Νετανιάχου και άλλοι ανώτεροι αξιωματούχοι φοβούνται ότι θα εκδοθεί ένταλμα σύλληψης εναντίον τους την ερχόμενη εβδομάδα