Aμέσως μετά τις επιθέσεις της Χαμάς στο Ισραήλ που σόκαραν τον πλανήτη, στις 7 Οκτωβρίου, η πληροφορία που διακινούνταν από την πλευρά του Τελ Αβίβ ήταν πως οι Ισραηλινές Αμυντικές Δυνάμεις (IDF) και η κυβέρνηση της χώρας ετοιμάζονταν για μια μεγάλη χερσαία εισβολή στη Λωρίδα της Γάζας.

Ρωσία: Χάος στο Νταγκεστάν – Πλήθος εισέβαλε σε αεροδρόμιο ψάχνοντας για Ισραηλινούς

Μάλιστα, χθες Σάββατο, όπως ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου και ο υπουργός Άμυνας Γιοάβ Γκαλάντ, το Ισραήλ «μπήκε στη β’ επιχείρηση του πολέμου» με τη Χαμάς πραγματοποιώντας στοχευμένες επιδρομές στη Γάζα από ξηρά, αέρα και θάλασσα.

Έτσι λοιπόν, παρόλο που τα στρατεύματα του Ισραήλ προωθούνται όλο και περισσότερα μέσα στη Γάζα, ακόμα δεν έχει υπάρξει η ανακοίνωση για τη μεγάλη χερσαία επιχείρηση.

Χθες, Σάββατο, το Sky News δημοσίευσε μια ενδιαφέρουσα ανάλυση, στην οποία εξηγεί τους λόγους, για τους οποίους τελικά «οι IDF ενδέχεται να μην πραγματοποιήσουν μια μεγάλη επιχείρηση, αλλά να αυξήσουν σταδιακά τον ρυθμό των επιχειρήσεων στη Λωρίδα της Γάζας».

Γιατί τελικά η χερσαία επιχείρηση στη Λωρίδα της Γάζας μπορεί να μην γίνει και ποτέ

«Τις τελευταίες μέρες σημειώθηκαν περιορισμένες επιχειρήσεις σε συγκεκριμένους στόχους, με τους Ισραηλινούς στρατιώτες να αποχωρούν από τη Γάζα πριν ανατείλει ο ήλιος. Αυτή είναι μια αποτελεσματική στρατηγική και θα μπορούσε να διαρκέσει για αρκετές ημέρες ακόμα. Αλλάζοντας το σημείο εισόδου και μπαίνοντας από διαφορετικά σημεία, μεταξύ άλλων και από τη θάλασσα, το Ισραήλ θέλει να ξαφνιάσει τη Χαμάς. Κάθε φορά που ο ισραηλινός στρατός μπαίνει στη Λωρίδα της Γάζας, καταστρέφει τις υποδομές, χαρτογραφεί τις διαδρομές, αξιολογεί το περιβάλλον και συγκεντρώνει ζωτικής σημασίας πληροφορίες.

Οι IDF ενδέχεται να μην πραγματοποιήσουν μια μεγάλη επιχείρηση, αλλά να αυξήσουν σταδιακά τον ρυθμό των επιχειρήσεων. Μια μεγάλη χερσαία εισβολή που θα σχεδιαστεί σε ένα βάθος χρόνου δεν θα αιφνιδιάσει μόνο τον κόσμο, αλλά και τη Χαμάς. Αυτό θα αρχίσει να επηρεάζει το ηθικό των μαχητών της Χαμάς, πολλοί από τους οποίους κρύβονται σε τούνελ καθώς η ισραηλινή αεροπορία ισοπεδώνει το έδαφος από πάνω τους.

Κάποια στιγμή, οι ισραηλινές δυνάμεις θα πρέπει να πάνε από δρόμο σε δρόμο, από σπίτι σε σπίτι.

Τότε, ο κίνδυνος ενέδρας, παγίδων και ελεύθερων σκοπευτών θα αυξηθεί σημαντικά, αλλά αυτές οι προηγούμενες εισβολές έχουν σχεδιαστεί για να περιορίσουν αυτόν τον κίνδυνο, στο μέτρο του δυνατού» αναφέρει η ανάλυση του Sky News.

Πηγή: in.gr

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα
Βόρεια Μακεδονία: Γενικευμένες αντιδράσεις για το «Μακεδονία» της νέας προέδρου
Επικαιρότητα |

Βόρεια Μακεδονία: Γενικευμένες αντιδράσεις για το «Μακεδονία» της νέας προέδρου

Σε περίπτωση που κυβερνητικοί αξιωματούχοι συνεχίσουν να αποκαλούν τη χώρα τους «Μακεδονία», θα χαθεί χρόνος και πολύτιμο διπλωματικό κεφάλαιο στην προσπάθεια εξομάλυνσης των όποιων εντάσεων.