Περισσότεροι από εκατό εκπρόσωποι θεσμικών φορέων, επιχειρήσεων, φοιτητές και απόφοιτοι παρακολούθησαν το 8ο Annual Sustainability Summit με τίτλο «Sustainability-ESG Manager: Leading the Low Carbon Economy Transition” που διοργάνωσε τo ΜΒΑ International του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, σε συνεργασία με το Κέντρο Αειφορίας (CSE), τη Δευτέρα 4 Δεκεμβρίου 2023.

Όπως επισημαίνεται, το Annual Sustainability Summit έχει πλέον καθιερωθεί ως θεσμός όπου συναντιούνται η ακαδημαϊκή και επιχειρηματική κοινότητα σε ένα γόνιμο διάλογο που αναδεικνύει σύγχρονα ζητήματα, τάσεις και προκλήσεις για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη.

Ο Καθηγητής Eric Soderquist, Διευθυντής MBA International Program (ΟΠΑ) κήρυξε την έναρξη της εκδήλωσης.

Στο συνέδριο και panel που συντόνισε ο κ Νίκος Αυλώνας, Πρόεδρος του Kέντρου Αειφορίας (CSE) και Επισκέπτης Καθηγητής σε θέματα Bιώσιμης Ανάπτυξης & ESG του MBA International, πραγματοποιήθηκαν παρουσιάσεις από την κα Έλενα Αθουσάκη, Chief Sustainability Officer της MOTOROIL GROUP, τον κο Σπύρο Κίντζιο, Director – Corporate Development στη UNI-PHARMA SA, που αναφέρθηκε στους λόγους για τους οποίους μια επιχείρηση εντάσσει στη στρατηγική της πρακτικές βιώσιμης ανάπτυξης, αλλά και στους κινδύνους που θα πρέπει να λάβουν υπόψη τόσο στον προγραμματισμό όσο και στην υλοποίηση.

Η κα Ευαγγελία Γκλεζάκου, Senior Sustainability Manager της DIMAND SA, μίλησε για τον ρόλο ενός Sustainability Manager και παρουσίασε τα επιτεύγματα και το κοινωνικό αποτύπωμα της εταιρίας μέσα από παραδείγματα.

Ειδικές διακρίσεις δόθηκαν σε πέντε επαγγελματίες του τομέα της Βιώσιμης Ανάπτυξης, που έχουν υλοποιήσει διαχρονικά σημαντικές και καινοτόμες πρωτοβουλίες με άξονα το περιβάλλον και την κοινωνία καθ’ όλη τη διάρκεια της επαγγελματικής πορείας τους. Συγκεκριμένα, βραβεία παρέλαβαν οι: Νίκος Λούλης, Πρόεδρος της Loulis Food Ingredients Α.Ε., Γιώργος Παπαναστασίου, Δήμαρχος Αγρινίου, Ελένη Ανδρεάδη, Διευθύντρια Αειφορίας και Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης του Ομίλου Sani/Ikos, Νένα Κεβορκιάν Παλαντζιάν, Corporate Social Responsibility Director της EUROPA και Λήδα Βιτουλαδίτου, Sales & Marketing Director της ΜΕΓΑ Α.Ε.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Academia
Συνέδριο ΟΠΑ: «50 χρόνια μετά –Τα οικονομικά της δικτατορίας»
Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών |

Συνέδριο στο ΟΠΑ «50 χρόνια μετά –Τα οικονομικά της δικτατορίας»

Mε μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκαν οι εργασίες του συνεδρίου με θέμα «50 χρόνια μετά: Τα οικονομικά της Δικτατορίας» που διοργάνωσε το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών

Οι δείκτες που γεννούν προσδοκίες για μείωση των επιτοκίων
Academia |

Οι δείκτες που γεννούν προσδοκίες για μείωση των επιτοκίων

Οι οικονομικές προκλήσεις της Ευρώπης οφείλονται στη μικρότερη δημοσιονομική στήριξη σε σχέση με τις ΗΠΑ, στους αγώνες των καταναλωτών με το υψηλό κόστος ενέργειας και τροφίμων και στο αυξημένο κόστος δανεισμού