Τις πιέσεις στη μετοχή της HelleniQ Energy (ΕΛΠΕ) προσπαθεί σήμερα να διαχειριστεί το χρηματιστήριο Αθηνών, προκειμένου να μη χάσει στο τέλος της εβδομάδας τα επίπεδα που διατηρεί όλες τις προηγούμενες ημέρες.

Ειδικότερα, ο Γενικός Δείκτης καταγράφει απώλειες 0,05% στις 1.272,65 μονάδες, ενώ ο τζίρος είναι στα 69,1 εκατ. ευρώ και ο όγκος στα 13,2 εκατ. τεμάχια. Άνοδο 0,01% καταγράφει και ο FTSE 25, στις 3.072,17 μονάδες, ενώ ο τραπεζικός δείκτης απώλειες 0,44% στις 1.030,60 μονάδες.

Στο επίκεντρο η HelleniQ Energy

Όπως ήταν αναμενόμενο η ολοκλήρωση της διάθεσης του 11% της HelleniQ Energy επιδρά στην αγορά, με τη μετοχή να έχει διακινήσει πάνω από 6 εκατ. τεμάχια, ρεκόρ σε σχέση με το μέσο όρο της. Οι δυνάμεις της αγοράς τείνουν να κλείσουν το discount βάσει του οποίου έγινε η συναλλαγή, ήτοι προς τα επίπεδα των 7 ευρώ στα οποία διατέθηκαν τα ποσοστά του ΤΑΙΠΕΔ και της Paneuropean Oil and Industrial Holdings.

Στο υπόλοιπο ταμπλό το rotation στους θετικούς και τους αρνητικούς τίτλους συνεχίζεται, με την αγορά να καταφέρνει μια καλή ισορροπία πέριξ των 1.270 μονάδων, διαχέοντας μέρος της ρευστότητάς τους σε “μικρότερες κατηγορίες”. Οι κινήσεις δεν προσδίδουν κάποια τάση διαχείρισης ρίσκου, αλλά περισσότερο τοποθετήσεων με ορίζοντα πλέον τη νέα χρονιά.

Ακόμη όμως και με την πλάγια κίνηση της αγοράς αυτήν την εβδομάδα, οι εκτιμήσεις για την πορεία της ουδόλως δείχνουν κάποια ανησυχία. Αισίως το ΧΑ έχει κλείσει ένα 12μηνο bull market, με κορύφωση μάλιστα το καλοκαίρι, προκαλώντας κάποια «στάση» είτε για κατοχύρωση κερδών είτε για καλύτερη αφομοίωση των επιπέδων.

Στο ταμπλό

Στο ταμπλό τώρα, τα Ελληνικά Πετρέλαια σημειώνουν απώλειες 4,16%, με τις Quest, Alpha Bank και ΓΕΚ Τέρνα να κινούνται με πτώση που ξεπερνά το 1%. Ήπια πτωτικά κινούνται οι Autohellas, ΕΥΔΑΠ, Λάμδα, Πειραιώς, ΔΕΗ, Μυτιληναίος, ΕΛΧΑ, Τιτάν, Eurobank και Εθνική.

Στον αντίποδα, ο Ελλάκτωρ κερδίζει 2,71%, με τις Σαράντης, ΟΠΑΠ και Aegean να ακολουθούν με άνοδο που ξεπερνά το 1%. Ήπια ανοδικά κινούνται οι Motor Oil, Jumbo, Cenergy, Coca Cola, Βιοχάλκο και ΟΤΕ. Χωρίς μεταβολή είναι η Τέρνα Ενεργειακή.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Xρηματιστήριο Αθηνών