Αποκλιμακώνονται οι αποδόσεις των ομολόγων, καθώς οι επενδυτές αναμένουν την τελευταία για το 2023 απόφαση για τα επιτόκια και τις οδηγίες της Federal Reserve σχετικά με τις προοπτικές για τη νομισματική πολιτική και την οικονομία των ΗΠΑ.

Η απόδοση του 10ετούς ομολόγου υποχώρησε 6 μονάδες βάσης στο 4,14%. Η απόδοση του 2ετούς ομολόγου μειώθηκε τελευταία κατά 6,1 μονάδες βάσης στο 4,67%.

Ευρωπαϊκά χρηματιστήρια: Τήρησαν στάση αναμονής

Η Fed αναμένεται να διατηρήσει αμετάβλητα τα επιτόκια κατά την ολοκλήρωση της συνεδρίασης της πολιτικής της Τετάρτης.Θα πρόκειται για την τρίτη συνεχόμενη συνεδρίαση όπου το επιτόκιο των ομοσπονδιακών κεφαλαίων θα παραμείνει αμετάβλητο σε υψηλό 22 ετών.

Πολλοί επενδυτές ελπίζουν επίσης ότι η Fed θα δώσει υποδείξεις σχετικά με την πορεία των επιτοκίων, συμπεριλαμβανομένου του πότε μπορεί να τα μειώσει. Οι υπεύθυνοι χάραξης πολιτικής έχουν δώσει μέχρι στιγμής λίγες ενδείξεις σχετικά με αυτό, αν και ο πρόεδρος της Fed Τζερόμ Πάουελ νωρίτερα αυτόν τον μήνα εξήγησε ότι είναι πολύ νωρίς για να γίνουν εικασίες σχετικά με μειώσεις επιτοκίων.

Οι αποδόσεις των ομολόγων διαπραγματεύονταν χαμηλότερα μετά μιας ακόμα θετικής είδησης για τον πληθωρισμό, η οποία αφορά την πορεία του Δείκτη Τιμών Παραγωγού. Ο πληθωρισμός χονδρικής παρέμεινε αμετάβλητος τον Νοέμβριο διαψεύδοντας τις εκτιμήσεις των οικονομολόγων που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Dow Jones που πρόεβλεπαν ότι θα αυξηθεί κατά 0,1%.

Τα στοιχεία που ανακοινώθηκαν την Τρίτη έδειξαν ότι ο Δείκτης Τιμών Καταναλωτή(ΔΤΚ) αυξήθηκε κατά 0,1% σε μηνιαία και 3,1% σε ετήσια βάση τον Νοέμβριο. Οι οικονομολόγοι που είχαν προηγουμένως ερωτηθεί από το Dow Jones ανέμεναν ότι ο ΔΤΚ θα παρέμενε αμετάβλητος σε μηνιαία βάση, ενώ η αύξηση ήταν σύμφωνη με τις προσδοκίες.

Ο δομικός ΔΤΚ, ο οποίος δεν περιλαμβάνει τις τιμές των τροφίμων και της ενέργειας, διαμορφώθηκε κατά 0,3% υψηλότερα από τον προηγούμενο μήνα και αυξήθηκε κατά 4% σε επίπεδο 12μηνου.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές
Wall Street: Τριπλή στήριξη από Fed, αποτελέσματα και deals
Wall Street |

Τριπλή στήριξη από Fed, αποτελέσματα και deals για τη Wall Street

Με σημαντικά κέρδη έκλεισαν σήμερα οι αμερικανικοί δείκτες, σπάζοντας το τριήμερο πτωτικό σερί, καθώς αποτύπωσαν την καλύτερη ορατότητα που έχουν πλέον οι επενδυτές στο μέτωπο των επόμενων κινήσεων της Federal Reserve, ενώ έλαβαν και στηρίξεις από τα εταιρικά αποτελέσματα. Ειδικότερα, ο δείκτης Dow Jones κατέγραψε άνοδο 0,85% στις 38.225 μονάδες, ο S&P 500 σημείωσε κέρδη […]

Χρηματιστήριο Αθηνών: Έβαλε πλάτες για το θετικό πρόσημο η Εθνική
Xρηματιστήριο Αθηνών |

Χρηματιστήριο Αθηνών: Έβαλε πλάτες για το θετικό πρόσημο η Εθνική

Εθνική και Coca Cola έδωσαν τις πολύτιμες στηρίξεις που χρειάστηκε η αγορά, αλλά οι υπόλοιποι τίτλοι δεν ήταν ικανοί να τις ακολουθήσουν και να οδηγήσουν τον Γ.Δ. πάνω από τις 1.450 μονάδες