Βουτιά καταγράφουν οι αποδόσεις των αμερικικανικών ομολόγων, καθώς οι επενδυτές αφομοίωσαν την ανακοίνωση της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ, η οποία κράτησε αμετάβλητα τα επιτόκια ενώ έδωσε σήμα για μειώσεις των επιτοκίων το 2024.

Η απόδοση του 10ετούς ομολόγου υποχωρούσε πάνω από εννέα μονάδες βάσης στο 3,9357%, κάτω από το όριο του 4%. Τελευταία φορά είχε βρεθεί σε αντίστοιχα επίπεδα στις αρχές Αυγούστου.

Ευρωπαϊκά Χρηματιστήρια: Τα ανεβάζει η αμερικανική ευφορία

Η απόδοση του διετούς μειώθηκε κατά παραπάνω από  18 μονάδες βάσης χαμηλότερη στο 4,2922%. Είχε υποχωρήσει έως και 25 μονάδες βάσης την Τετάρτη.

Οι αποδόσεις των κρατικών ομολόγων υποχώρησαν χθες, μετά την ολοκλήρωση της διήμερης συνεδρίασης της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ και την καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου του προέδρου της Τζερόμ Πάουελ.

Η κεντρική τράπεζα στην ανακοίνωση της ανέφερε  ότι το 2024 θα μπορούσε να προχωρήσει σε τρεις μειώσεις επιτοκίων. Στη συνέχεια, αναμένονται περαιτέρω μειώσεις καθ’ όλη τη διάρκεια του 2025 και του 2026, γεγονός που θα τοποθετούσε το επιτόκιο των ομοσπονδιακών κεφαλαίων στο εύρος 2% έως 2,25%.

Η Fed αναθεώρησε προς τα κάτω  την πρόβλεψή της για τον πληθωρισμό το επόμενο έτος από 2,6% σε 2,4%. Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία ο Δείκτης Τιμών Καταναλωτή αυξήθηκε κατά 3,1% σε ετήσια βάση τον Νοέμβριο.

«Ο πληθωρισμός έχει υποχωρήσει από τα υψηλά του επίπεδα και αυτό έγινε χωρίς σημαντική αύξηση της ανεργίας. Αυτά είναι πολύ καλά νέα» τόνισε ο επικεφαλής της  Fed Jerome Powell.

Σήμερα οι επενδυτές αναμένεουν τα στοιχεία για τις λιανικές πωλήσεις το μήνα Νοέμβριο, τις εισαγωγές- εξαγωγές και τα εβδομαδιαία στοιχεία για τα επιδόματα ανεργίας.

Τέλος, σήμερα θα ανακοινωθούν από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και την Τράπεζα της Αγγλίας οι αποφάσεις για τη νομισματική πολιτική.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές
Wall Street: Τριπλή στήριξη από Fed, αποτελέσματα και deals
Wall Street |

Τριπλή στήριξη από Fed, αποτελέσματα και deals για τη Wall Street

Με σημαντικά κέρδη έκλεισαν σήμερα οι αμερικανικοί δείκτες, σπάζοντας το τριήμερο πτωτικό σερί, καθώς αποτύπωσαν την καλύτερη ορατότητα που έχουν πλέον οι επενδυτές στο μέτωπο των επόμενων κινήσεων της Federal Reserve, ενώ έλαβαν και στηρίξεις από τα εταιρικά αποτελέσματα. Ειδικότερα, ο δείκτης Dow Jones κατέγραψε άνοδο 0,85% στις 38.225 μονάδες, ο S&P 500 σημείωσε κέρδη […]