Έντονα ανοδικά αντέδρασαν οι ασιατικές αγορές μετά την απόφαση της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ να παγώσει τον κύκλο αύξησης των επιτοκίων και να σηματοδοτήσει μειώσεις για το επόμενο έτος, αν και ο ιαπωνικός Nikkei δεν κατάφερε να ακολουθήσει την τάση.

Η αισιοδοξία μεταδόθηκε από τη Wall Street, η οποία ενισχύθηκε καθώς η Fed διατήρησε τα επιτόκια στο 5,25%-5,5% για τρίτη συνεχόμενη φορά και καθόρισε το χρονοδιάγραμμα για περικοπές τουλάχιστον τριών εκατοστιαίων μονάδων το 2024.

Ο δείκτης Hang Seng του Χονγκ Κονγκ σημείωσε άνοδο 1,15%, ενώ ο δείκτης CSI 300 της Κίνας κατέγραψε οριακή άνοδο. Στην Αυστραλία, ο S&P/ASX 200 ενισχύθηκε κατά 1,65%, φτάνοντας στα υψηλότερα επίπεδα από την 1η Αυγούστου και έκλεισε στις 7.377,9 μονάδες.

Ο Nikkei 225 της Ιαπωνίας ανέστρεψε τα ενδοσυνεδριακά του κέρδη και έκλεισε με πτώση 0,76%, ενώ ο Topix διολίσθησε κατά 1,33%. Ο χρηματοπιστωτικός τομέας οδήγησε την πτώση στην περιοχή, καθώς οι επενδυτές στην Ιαπωνία περιμένουν την απόφαση πολιτικής της Τράπεζας της Ιαπωνίας την επόμενη εβδομάδα.

Kospi της Νότιας Κορέας σημείωσε άνοδο 1,24%, ενώ ο μικρής κεφαλαιοποίησης Kosdaq κέρδισε 1,15%.

Στα μάκρο της ημέρας, το ποσοστό ανεργίας στην Αυστραλία αυξήθηκε στο 3,9% τον Νοέμβριο, από το αναθεωρημένο 3,8% του Οκτωβρίου. Είναι το υψηλότερο ποσοστό της χώρας από τον Μάιο του 2022 και περισσότερο από το 3,8% που αναμενόταν από οικονομολόγους που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Reuters.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Ασία