Ανοδικά κινείτια η απόδοση του10ετούς αμερικανικού ομολόγου στην έναρξη της τελευταίας πλήρους εβδομάδας συναλλαγών του 2023.

Η απόδοση του 10ετούς ομολόγου ενισχύθηκε κατά 2 μονάδες βάσης στο 3,954%. Την Πέμπτη, η απόδοση έπεσε κάτω από το επίπεδο του 4%. Η απόδοση του 2ετούς κινήθηκε οριακά στο 4,453%, κάτω από το στενά παρακολουθούμενο επίπεδο του 4,5%.

Δολάριο: Υποχωρεί έναντι του ευρώ

Οι έμποροι συνέχισαν να αφομοιώνουν την απροσδόκητα περιστερίσια στροφή της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ. Η κεντρική τράπεζα διατήρησε την περασμένη εβδομάδα αμετάβλητο το βασικό της επιτόκιο και αβέφερε στις προβλέψεις της ότι οι υπεύθυνοι χάραξης πολιτικής προγραμματίζουν τουλάχιστον τρεις μειώσεις επιτοκίων το επόμενο έτος – σηματοδοτώντας μια πιο επιθετική σειρά μειώσεων από ό,τι είχε υπονοηθεί προηγουμένως.

Μάλιστα, οι στρατηγικοί αναλυτές της Deutsche Bank τη Δευτέρα περιέγραψαν την κίνηση της Fed ως «μεγάλη μετατόπιση» από το αφήγημα «υψηλότερα για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα», αν και σημείωσαν ότι ορισμένοι αξιωματούχοι της Fed πήγαν κόντρα στην ιδέα ότι οι μειώσεις των επιτοκίων είναι ένα τρέχον θέμα συζήτησης.

«Αλλά το μεγάλο ερώτημα είναι τώρα πότε θα μπορούσαν να συμβούν αυτές οι μειώσεις επιτοκίων και την Παρασκευή είχαμε κάποια ήπια αντίδραση από αξιωματούχους της Fed ενάντια στον ενθουσιασμό της αγοράς», ανέφεραν σε σημείωμα.

Την Παρασκευή, ο πρόεδρος της Fed της Νέας Υόρκης John Williams δήλωσε στον Steve Liesman του CNBC: «Δεν μιλάμε πραγματικά για μειώσεις επιτοκίων αυτή τη στιγμή».

Εν τω μεταξύ, ο πρόεδρος της Fed της Ατλάντα Bostic είπε ότι «δεν αισθάνομαι πραγματικά ότι αυτό είναι κάτι επικείμενο» και ότι δεν θα χρειαστεί να μειώσουν τα επιτόκια μέχρι το τρίτο τρίμηνο. Έτσι, οι αγορές έχασαν στην πραγματικότητα λίγη δυναμική την Παρασκευή», προσθέτουν οι στρατηγικοί αναλυτές της Deutsche.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές
Wall Street: Τριπλή στήριξη από Fed, αποτελέσματα και deals
Wall Street |

Τριπλή στήριξη από Fed, αποτελέσματα και deals για τη Wall Street

Με σημαντικά κέρδη έκλεισαν σήμερα οι αμερικανικοί δείκτες, σπάζοντας το τριήμερο πτωτικό σερί, καθώς αποτύπωσαν την καλύτερη ορατότητα που έχουν πλέον οι επενδυτές στο μέτωπο των επόμενων κινήσεων της Federal Reserve, ενώ έλαβαν και στηρίξεις από τα εταιρικά αποτελέσματα. Ειδικότερα, ο δείκτης Dow Jones κατέγραψε άνοδο 0,85% στις 38.225 μονάδες, ο S&P 500 σημείωσε κέρδη […]

Χρηματιστήριο Αθηνών: Έβαλε πλάτες για το θετικό πρόσημο η Εθνική
Xρηματιστήριο Αθηνών |

Χρηματιστήριο Αθηνών: Έβαλε πλάτες για το θετικό πρόσημο η Εθνική

Εθνική και Coca Cola έδωσαν τις πολύτιμες στηρίξεις που χρειάστηκε η αγορά, αλλά οι υπόλοιποι τίτλοι δεν ήταν ικανοί να τις ακολουθήσουν και να οδηγήσουν τον Γ.Δ. πάνω από τις 1.450 μονάδες