Ανοδικά κινούνται οι τιμές του χρυσού, καθώς λαμβάνουν στήριξη από την υποχώρηση του δολαρίου ενώ οι αγορές αναμένουν στοιχεία για την πορεία του πληθωρισμού για να αξιολογήσουν την πορεία της πολιτικής της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ, μετά από την περιστερίσια στροφή που έκανε η τράπεζα.

Η τιμή του χρυσού σημείωσε άνοδο της τάξης του 0,3% στα 2.025,49 δολάρια η ουγγιά. Τα προθεσμιακά συμβόλαια χρυσού ενισχύθηκαν κατά 0,2% στα 2.039,40 δολάρια.

Wall Street: Συντηρείται το θετικό κλίμα

«Η υποχώρηση που καταγράφει το δολάριο στην αρχή της εβδομάδας βοηθά τον χρυσό να περιορίσει μέρος της πτώσης της Παρασκευής» εξηγεί στο Reuters ο επικεφαλής αναλυτής αγοράς της Exinity, Xαν Ταν.

« Ο χρυσός θα πρέπει να βρεθεί σε ένα εξαιρετικά υποστηριζόμενο περιβάλλον, εφόσον η Fed μπορεί να ακολουθήσει τις αναμενόμενες μειώσεις των επιτοκίων το 2024 όσο πιο σύντομα τόσο το καλύτερο για τους ταύρους του πολύτιμου μετάλλου»

Η Fed σηματοδότησε ότι η ιστορική σύσφιγξη της νομισματικής πολιτικής κατά τα τελευταία δύο χρόνια βρίσκεται στο τέλος της και διατήρησε τα επιτόκια αμετάβλητα την περασμένη εβδομάδα.

Ωστόσο, ο πρόεδρος της Fed της Νέας Υόρκης Τζον Γουίλιαμς αντέδρασε στις διογκούμενες προσδοκίες της αγοράς για μειώσεις επιτοκίων, λέγοντας ότι «δεν μιλάμε πραγματικά για μειώσεις επιτοκίων αυτή τη στιγμή» στη Fed και πρόσθεσε ότι είναι«πρόωρο» να γίνονται εικασίες σχετικά με αυτές.

Οι αγορές εκτιμούν περίπου 70% πιθανότητες για μείωση των επιτοκίων της Fed τον Μάρτιο, σύμφωνα με το εργαλείο FedWatch της CME.

Οι αποδόσεις των 10ετών κρατικών ομολόγων αναφοράς των ΗΠΑ κυμαίνονταν κοντά στο χαμηλότερο επίπεδό τους από τον Ιούλιο, ενώ το δολάριο υποχωρούσε επίσης.

Οι έμποροι αναμένουν τώρα μια σειρά από οικονομικά στοιχεία των ΗΠΑ, συμπεριλαμβανομένης της έκθεσης για τον  δείκτη προσωπικών καταναλωτικών δαπανών (PCE) του Νοεμβρίου την Παρασκευή.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Commodities