Η Tesla ενημέρωσε τους εργαζομένους στο εργοστάσιο μπαταριών της στο Sparks της Νεβάδα ότι ορισμένοι ωρομίσθιοι θα δουν αυξήσεις στους μισθούς της τάξης του 10% από τις αρχές Ιανουαρίου 2024.

Σύμφωνα με εσωτερικά έγγραφα που ήρθαν σε γνώση του CNBC, καθώς και εργαζόμενους στο εργοστάσιο που ενημερώθηκαν για τις «προσαρμογές του κόστους ζωής», η Tesla θα αυξήσει το ωρομίσθιο στους εργαζομένους της από 20 σε 22 δολάρια την ώρα στους πιο χαμηλόμισθους και από 30,65 έως 34,50 δολάρια στους πιο υψηλόμισθους. Επίσης, εξορθολογίζει ορισμένα επίπεδα, έτσι ώστε πολλά επίπεδα εργαζομένων που κερδίζουν μεταξύ 26,20 και 30,65 δολάρια την ώρα σήμερα, να προσαρμοστούν στα 34,50 δολάρια την ώρα, για παράδειγμα.

Tesla: Παρουσιάζει γιγαντιαίο SUV 3 τόνων με «αστρονομική» επιτάχυνση

Οι προσαρμογές αντιπροσωπεύουν επίσης μια αύξηση 10% ή μεγαλύτερη για τους περισσότερους ωρομίσθιους εργαζόμενους, προσφέροντας σε όλους αυξήσεις από 2 έως 8,30 δολάρια την ώρα στον μισθό τους.

Οι αυξήσεις στους μισθούς μπορεί να βοηθήσουν την Tesla να αποτρέψει τυχόν προσπάθειες κάποιων εργαζομένων να σχηματίσουν σωματείο και να πιέσουν για συλλογική σύμβαση στη Νεβάδα.

Υπενθυμίζεται ότι το εργατικό συνδικάτο United Auto Workers κέρδισε αυξήσεις ρεκόρ στις συμβάσεις των μελών της στην αυτοκινητοβιομηχανία που καλύπτει συνδικαλιστικά, μετά από επίμαχες διαπραγματεύσεις και απεργίες των εργαζομένων. Ειδικότερα οι απεργίες συγκλόνισαν την General Motors, τη Ford Motor και τη μητρική εταιρεία της Chrysler, Stellantis.

UAW: Ερχόμαστε και στην Tesla

Σύμφωνα με το CNBC, ο πρόεδρος του UAW, Shawn Fain, είπε επανειλημμένα ότι σκοπεύει να δώσει αυτόν τον αγώνα εκτός από τις αυτοκινητοβιομηχανίες του Ντιτρόιτ και σε άλλες βιομηχανίες όπως στην Tesla, την Toyota Motor και άλλες αυτοκινητοβιομηχανίες όπου οι εργάτες τους δεν είναι συνδικαλισμένοι στο συνδικάτο UAW.

Στα τέλη Οκτωβρίου, οι εργαζόμενοι στα κέντρα σέρβις και επισκευής Tesla στη Σουηδία προκάλεσαν απεργία εργαζομένων που έχει εξαπλωθεί τώρα στη Δανία, τη Φινλανδία και τη Νορβηγία και περιλαμβάνει εργαζόμενους που ασχολούνται με τη ναυτιλία, τη διαχείριση απορριμμάτων και την παροχή άλλων υπηρεσιών στην Tesla.

Τις τελευταίες εβδομάδες, ένα από τα μεγαλύτερα συνταξιοδοτικά ταμεία της Δανίας ανακοίνωσε ότι θα πουλήσει τις μετοχές της Tesla λόγω της άρνησης του αμερικανικού κολοσσού να συνάψει συμφωνίες με εργατικά συνδικάτα.

Η υπόσχεση του κατασκευαστή ηλεκτρικών αυτοκινήτων για σημαντική προσαρμογή του κόστους διαβίωσης για τους εργαζόμενους στο Gigafactory της Νεβάδα έρχεται επίσης καθώς η Tesla αντιμετωπίζει αυξημένο ανταγωνισμό στο κυνήγι ταλέντων και καθώς ο Διευθύνων Σύμβουλος Ιλον Μασκ αντιμετωπίζει τη μία διαμάχη μετά την άλλη μέσω δημόσιων τοποθετήσεων του ή αναρτήσεων στο X, πρώην Twitter. την πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης που απέκτησε στα τέλη του περασμένου έτους.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Green