Ανοιχτό άφησε το ενδεχόμενο ο διευθύνων σύμβουλος της HELLENiQ ENERGY κ. Ανδρέας Σιάμισιης για υψηλότερο μέρισμα στους μετόχους για τη χρήση του 2023.

Ο κ. Σιάμισιης απαντώντας σε ερωτήσεις μετόχων κατά τη διάρκεια της έκτακτης γενικής συνέλευσης με θέμα την τροποποίηση του άρθρου 20 του καταστατικού της εταιρείας σημείωσε πως «είναι δύσκολο να προβλέψουμε το τελικό μέρισμα της εταιρείας για το 2023». Σημειώνεται πως το τακτικό μέρισμα είναι ανάμεσα στα 40 με 50 λεπτά του ευρώ.

Έσπασε τα κοντέρ το placement της HELLENiQ ENERGY – Μεγάλα funds στο βιβλίο

Ο ίδιος άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο για υψηλότερο μέρισμα: «Το 2023 είναι μία πολύ καλή χρονιά. Η διοίκηση θα κάνει πρόταση για αυξημένο μέρισμα. Η πρόταση θα έρθει τον Φεβρουάριο του 2024 με τα τελικά αποτελέσμα της χρήσης.

Πράσινο φως

Κατά τ’ άλλα πράσινο φως άναψε η έκτακτη γενική συνέλευση των μετόχων της HELLENiQ ENERGY στην πρόταση του ΤΑΙΠΕΔ για μείωση του αριθμού των μελών του δημοσίου στο διοικητικό συμβούλιο της εισηγμένης.

Το ελληνικό δημόσιο θα εκπροσωπείται με λιγότερα μέλη κατόπιν της πρόσφατης μείωσης του ποσοστού των μετοχών που κατέχει το ΤΑΙΠΕΔ στο μετοχικό κεφάλαιο της εισηγμένης. Ήταν απόρροια της διάθεσης κοινού πακέτου μετοχών με τον έτερο μέτοχο POH (όμιλος Λάτση) που αντιστοιχεί στο 11%.

Στα τρία μέλη του δημοσίου στο Δ.Σ.

Πιο συγκεκριμένα, η ΕΓΣ ενέκρινε την τροποποίηση του άρθρου 20 (Εκλογή – Σύνθεση – Αντικατάσταση μελών του Διοικητικού Συμβουλίου) του Καταστατικού της Εταιρείας και συγκεκριμένα του εδαφίου (α) της παραγράφου 2 και της παραγράφου 11 του άρθρου, προκειμένου να προβλεφθεί η μείωση του αριθμού των διοριζόμενων μελών του Διοικητικού Συμβουλίου από το Ελληνικό Δημόσιο από τέσσερα σε τρία εφόσον η συμμετοχή του Ελληνικού Δημοσίου, άμεσα ή έμμεσα μέσω του «Ταμείου Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου Α.Ε.», είναι κάτω από το 35% αλλά πάνω από το 25% των μετά ψήφου μετοχών της Εταιρείας.

Η πρόταση

Η πρόταση για μείωση του αριθμού των μελών του δημοσίου στο ΔΣ ήρθε από το ΤΑΙΠΕΔ πριν τη διάθεση του πακέτου των μετοχών 11% στο ΧΑ μέσω ιδιωτικής τοποθέτησης.

Σημειώνεται ότι μετά την εισαγωγή στο ΧΑ των μετοχών το ΤΑΙΠΕΔ κατέχει το 31,18% και η POH το 49,41% των μετοχών.

Στο καταστατικό διατηρείται η πρόβλεψη για εκπροσώπηση του δημοσίου με 4 μέλη στο Δ.Σ. αν το ποσοστό του είναι πάνω από 35%.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επιχειρήσεις