Ενισχύονται οι αποδόσεις των αμερικανικών κρατικών ομολόγων αυξήθηκαν την Παρασκευή, καθώς η προσοχή των επενδυτών παραμένει εστιασμένη στην πορεία της οικονομίας και της νομισματικής πολιτικής.

Η απόδοση του 10ετούς κρατικού ομολόγου σημείωσε άνοδο άνω των 3 μονάδων βάσης στο 3,881%. Η απόδοση του 2ετούς κρατικού ομολόγου ενισχύθηκε περίπου 2 μονάδες βάσης υψηλότερη στο 4,297%.

Πετρέλαιο: Οδεύει να αποχαιρετήσει το 2023 με απώλειες 10%

Καθώς οι επενδυτές επικεντρώνονται στις προοπτικές για το 2024, παραμένουν ερωτήματα σχετικά με το πότε και πόσο συχνά η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ θα μειώσει τα επιτόκια.

Η κεντρική τράπεζα προέβλεψε ότι αναμένει να μειώσει τα επιτόκια τρεις φορές το επόμενο έτος, ωστόσο ορισμένοι επενδυτές ελπίζουν σε περαιτέρω μειώσεις. Οι αγορές εκτιμούν σε γενικές γραμμές ότι η πρώτη μείωση των επιτοκίων θα πραγματοποιηθεί τον Μάρτιο του 2024, σύμφωνα με το εργαλείο FedWatch της CME Group.

Η αβεβαιότητα συνεχίζεται επίσης σχετικά με την κατάσταση της αμερικανικής οικονομίας και το κατά πόσον η Fed θα επιτύχει μια ήπια προσγείωση και θα αποφύγει μια ύφεση, ακόμη και όταν τα επιτόκια παραμένουν αυξημένα.

«Εμείς … αναμένουμε ότι η ανάπτυξη των ΗΠΑ θα μειωθεί σε ετήσιο ρυθμό κάτω του 1% το πρώτο εξάμηνο του 2024» σημειώνει ο επικεφαλής οικονομολόγος της Berenberg Holger Schmieding. «Παρ’ όλα αυτά, η Fed παραμένει σε καλό δρόμο για να πετύχει το συνήθως άπιαστο κατόρθωμα της ήπιας προσγείωσης το 2024. Η χαλάρωση του υποκείμενου πληθωρισμού έχει ενθαρρύνει τις αγορές ομολόγων και μετοχών να παίξουν το θέμα της στροφής της Fed». Ο Schmieding αναμένει την πρώτη μείωση των επιτοκίων της Fed τον Μάιο.

Η αμερικανική αγορά ομολόγων θα κλείσουν νωρίς την Παρασκευή και θα παραμείνουν κλειστές τη Δευτέρα για τον εορτασμό του νέου έτους.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές
Wall Street: Τριπλή στήριξη από Fed, αποτελέσματα και deals
Wall Street |

Τριπλή στήριξη από Fed, αποτελέσματα και deals για τη Wall Street

Με σημαντικά κέρδη έκλεισαν σήμερα οι αμερικανικοί δείκτες, σπάζοντας το τριήμερο πτωτικό σερί, καθώς αποτύπωσαν την καλύτερη ορατότητα που έχουν πλέον οι επενδυτές στο μέτωπο των επόμενων κινήσεων της Federal Reserve, ενώ έλαβαν και στηρίξεις από τα εταιρικά αποτελέσματα. Ειδικότερα, ο δείκτης Dow Jones κατέγραψε άνοδο 0,85% στις 38.225 μονάδες, ο S&P 500 σημείωσε κέρδη […]

Χρηματιστήριο Αθηνών: Έβαλε πλάτες για το θετικό πρόσημο η Εθνική
Xρηματιστήριο Αθηνών |

Χρηματιστήριο Αθηνών: Έβαλε πλάτες για το θετικό πρόσημο η Εθνική

Εθνική και Coca Cola έδωσαν τις πολύτιμες στηρίξεις που χρειάστηκε η αγορά, αλλά οι υπόλοιποι τίτλοι δεν ήταν ικανοί να τις ακολουθήσουν και να οδηγήσουν τον Γ.Δ. πάνω από τις 1.450 μονάδες