Με κέρδη έκλεισαν οι χρηματιστηριακές αγορές του Περσικού Κόλπου, καθώς έλαβαν ώθηση από την άνοδο των τιμών του πετρελαίου, εν μέσω των συνεχιζόμενων περιφερειακών εντάσεων στη Μέση Ανατολή, που υποδαυλίζονται από τη σύγκρουση Ισραήλ-Χαμάς.

Οι τιμές του πετρελαίου, που είναι βασικός καταλύτης για τις χρηματοπιστωτικές αγορές του Κόλπου, αυξήθηκαν κατά 1,51% την Παρασκευή, με τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης Brent να διαμορφώνονται στα 78,76 δολάρια το βαρέλι.

Ο δείκτης TASI του χρηματιστηρίου της Σαουδικής Αραβίας  σημείωσε άνοδο για δεύτερη συνεχόμενη συνεδρίαση, κλείνοντας με άνοδο 1,2%  και όλους τους τομείς σε θετικό έδαφος.

Η Alinma Bank  σημείωσε άνοδο 4,9%, τη μεγαλύτερη άνοδο των τελευταίων δύο και πλέον μηνών, και η Al Rajhi Bank, η μεγαλύτερη ισλαμική τράπεζα στον κόσμο, σημείωσε άνοδο 1,5%.

Μεταξύ των κερδισμένων, η μεγάλη πετρελαϊκή Saudi Aramco και η Arabian Pipes που έκλεισαν με κέρδη 0,6% και 5,4% αντίστοιχα.

Ο δείκτης QSI  του χρηματιστηρίου του Κατάρ σημείωσε άνοδο 0,1%, υποστηριζόμενος από κέρδη στους κλάδους των χρηματοπιστωτικών, των επικοινωνιών και της ενέργειας, με την Qatar National Bank , τη μεγαλύτερη τράπεζα της περιοχής, να σημειώνει άνοδο 1,4% και την Qatar Navigation να σκαρφαλώνει 2,6%.

Οι διπλωματικές διεργασίες

Τέλος , κορυφαίοι Αμερικανοί και Ευρωπαίοι διπλωμάτες αναζήτησαν την Κυριακή τρόπους για να μην επεκταθεί περαιτέρω ο πόλεμος στη Γάζα στην ασταθή Μέση Ανατολή.

Ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Άντονι Μπλίνκεν και ο κορυφαίος διπλωμάτης της Ευρωπαϊκής Ένωσης, Ζοζέπ Μπορέλ, πραγματοποιούσαν χωριστά ταξίδια στην περιοχή για να προσπαθήσουν να καταστείλουν τη διάχυση του πολέμου στον Λίβανο, τη Δυτική Όχθη και τις θαλάσσιες οδούς της Ερυθράς Θάλασσας, όπου οι προσκείμενοι στο Ιράν Χούθι της Υεμένης έχουν ορκιστεί να συνεχίσουν τις επιθέσεις μέχρι το Ισραήλ να σταματήσει την εκστρατεία του στον παλαιστινιακό θύλακα.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές