Σε αυξήσεις των τιμών στόχων των ελληνικών τραπεζών προχώρησε η Eurobank Equities, βλέποντας σημαντικά περιθώρια ανόδου, παρά το πάνω από το +60% που κατέγραψε ο κλάδος το 2023, λόγω των αναβαθμίσεων των εκτιμήσεων για την κερδοφορία.

Όπως εξηγεί η Eurobank Equities, με τον κλάδο να εξακολουθεί να διαπραγματεύεται στο 5x σε όρους ΡΕ με βάση τις εκτιμήσεις του 2024 και 0,6x σε όρους P/TBV, υπάρχει περαιτέρω άνοδος, ειδικά καθώς οι τρέχουσες τιμές εξακολουθούν να ενσωματώνουν κόστος κεφαλαίου (CoE) που δεν αντικατοπτρίζει την ανθεκτικότητα των εσόδων, τη σημαντική κεφαλαιακή ενίσχυση και τη βελτιωμένη ποιότητα του ενεργητικού.

Morgan Stanley: Overweight για τις ελληνικές τράπεζες

Έχοντας αυτά κατά νου, η Eurobank Equities θεωρεί ότι ο συνδυασμός των ακόμη συντηρητικών εκτιμήσεων (RoTE στο 11% για το 2025), των ελκυστικών αποτιμήσεων και των επερχόμενων καταλυτικών παραγόντων (π.χ. επαναφορά μερίσματος, πλήρης εκποίηση των ποσοστών του ΤΧΣ, συρρίκνωση των spreads των ελληνικών ομολόγων) συνθέτουν μια πολύ ελκυστική υπόθεση.

Ως εκ τούτου, επαναλαμβάνει την σύσταση «Buy» για όλες τις τράπεζες με υψηλότερες τιμές στόχους, με την Πειραιώς να παραμένει η κορυφαία επιλογή της, δεδομένης της σταθερής εκτέλεσης και του ελκυστικού προφίλ κινδύνου/απόδοσης.

Ειδικότερα, οι νέες τιμές στόχοι διαμορφώνονται στο 2,23 ευρώ για την Alpha Bank, στα 8,25 ευρώ για την Εθνική, και στα 4,66 ευρώ για την Πειραιώς.

Καθαρά έσοδα από τόκους

Οι αναλυτές της τράπεζας αναφέρουν ότι μετά από μια αύξηση μεγαλύτερη του 50% στα καθαρά έσοδα από τόκους (NII) το 2023e (58% στο 9μηνο), η εστίαση των επενδυτών έχει σαφώς μετατοπιστεί στις προοπτικές για το 2024-25, ειδικά εν όψει πιθανών μειώσεων επιτοκίων. Παρά την επικείμενη κορύφωση των NII (το τέταρτο τρίμηνο του 2023 ή το πρώτο τρίμηνο του 2024), προβλέπει ανθεκτικότητα το 2024, υποστηριζόμενη από την πιστωτική αύξηση (4% ετησίως το 2024-2025), το σταδιακό όφελος από την αντιστάθμιση καταθέσεων (συνεισφορά κατά 4% του NII κατά 2025) καθώς και τα χαμηλότερα από το αναμενόμενο beta καταθέσεων και τη συρρίκνωση των περιθωρίων δανεισμού, τα οποία είναι πιθανό να απωθήσουν μια αξιοσημείωτη συρρίκνωση των καθαρών επιτοκιακών περιθωρίων (ΝΙΜ) το 2025.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επιχειρήσεις