Ενισχύεται έναντι του ευρώ το δολάριο και αγγίζει σε υψηλό ενός μήνα έναντι του γεν, αφού τα στοιχεία έδειξαν ότι ο πληθωρισμός των τιμών καταναλωτή ήταν υψηλότερος από τις προσδοκίες των οικονομολόγων τον Δεκέμβριο, γεγονός που εγείρει αμφιβολίες ότι η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ θα μειώσει τα επιτόκια το συντομότερο δυνατό, όπως αναμένουν οι traders.

Ο δείκτης δολαρίου σημείωσε άνοδο 0,08%  στ0 102,42. Πριν από τη δημοσίευση των στοιχείων διαπραγματευόταν γύρω στα 102,20.

Τουρκική λίρα: Έσπασε το φράγμα των 30 δολαρίων

Το ευρώ υποχώρησε κατά 0,06% την ημέρα στα 1,09630 δολάρια. Το δολάριο κέρδισε 0,13% στα 145,97 γεν , αφού νωρίτερα έφτασε στα 146,10, το υψηλότερο επίπεδο από τις 11 Δεκεμβρίου.

Ο  Δείκτης Τιμών Καταναλωτή αυξήθηκε κατά 0,3% τον περασμένο μήνα και κατά 3,4% σε ετήσια βάση. Οι οικονομολόγοι που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Reuters ανέμεναν αύξηση 0,2% και 3,2%, αντίστοιχα.

«Οι λεπτομέρειες της έκθεσης θα βάλουν σε αναμονή τους ήπιους αξιωματούχους της Fed» εκτιμά ο επικεφαλής αναλυτής νομισμάτων στο ForexLive στο Τορόντο, Άνταμ Μπάτον.

Οι πιθανότητες μείωσης των επιτοκίων τον Μάρτιο μειώθηκαν στο 65% από 67% την Τετάρτη, σύμφωνα με το εργαλείο FedWatch Tool της CME Group.

Οι έμποροι αναμένουν ότι η κεντρική τράπεζα των ΗΠΑ θα χαλαρώσει τις νομισματικές συνθήκες καθώς η αμερικανική οικονομία εξασθενεί και ο πληθωρισμός πλησιάζει και πάλι τον ετήσιο στόχο της Fed για 2%.

Αλλά τα στοιχεία της Πέμπτης δείχνουν ότι αυτό μπορεί να μην συμβεί τόσο γρήγορα όσο περιμένουν ορισμένοι.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές