Με κέρδη κινούνται οι αμερικανικοί δείκτες σήμερα, παρά τα ισχυρότερα του αναμενομένου στοιχεία για την πορεία του πληθωρισμού τον Δεκέμβριο, τα οποία πλέον θα οδηγήσουν σε αναθεώρηση των εκτιμήσεων για τις αποφάσεις της Federal Reserve.

Ειδικότερα, ο δείκτης Dow Jones καταγράφει άνοδο 0,07% στις 37.721 μονάδες, ο S&P 500 σημειώνει κέρδη 0,22% στις 4.793 μονάδες, ενώ ο τεχνολογικός Nasdaq ενισχύεται κατά 0,44% στις 15.031 μονάδες.

Γιατί οι κινεζικές μετοχές χάνουν τη λάμψη τους – Η στάση των αμερικανών επενδυτών

Τα στοιχεία για τον πληθωρισμό διέψευσαν τις εκτιμήσεις των αναλυτών, καθώς έδειξαν αύξηση 0,3% στις τιμές καταναλωτή τον Δεκέμβριο, σε μηνιαία βάση, και 3,4% σε ετήσια. Οι οικονομολόγοι που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Dow Jones είχαν προβλέψει ότι ο ΔΤΚ θα αυξανόταν κατά 0,2% σε μηνιαία και 3,2% σε ετήσια βάση.

Ο δομικός ΔΤΚ, εξαιρουμένων των ευμετάβλητων τιμών των τροφίμων και της ενέργειας, ευθυγραμμίστηκε με τις προσδοκίες, ωστόσο, έδειξε τις επίμονες πληθωριστικές πιέσεις, που, ωστόσο, μειώνονται.

Οι επενδυτές πλέον αναμένουν τα αποτελέσματα του τέταρτου τριμήνου από τις εισηγμένες, με τη σεζόν να ανοίγουν οι τραπεζικοί κολοσσοί Bank of America, Wells Fargo και JPMorgan την Παρασκευή.

Επίσης, στο επίκεντρο είναι και η απόφαση από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς των ΗΠΑ να εγκρίνει τα ETF βάσει του bitcoin. Η πολυαναμενόμενη κίνηση θα επεκτείνει την πρόσβαση των επενδυτών στη ναυαρχίδα της κρυπτογράφησης. Το Bitcoin ενισχύεται περισσότερο από 3% στα 47.200 δολάρια.

Στα υπόλοιπα μάκρο, οι αρχικές αιτήσεις για το επίδομα ανεργίας στις Ηνωμένες Πολιτείες για την εβδομάδα που έληξε στις 6 Ιανουαρίου ανήλθαν σε 202.000, σημειώνοντας μείωση κατά 1.000 σε σύγκριση με το αναθεωρημένο επίπεδο της προηγούμενης εβδομάδας. Ο κινητός μέσος όρος 4 εβδομάδων ήταν 207.750, μειωμένος κατά 250 εβδομάδα με την εβδομάδα.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Wall Street