Με το ψυχολογικό όριο των 1.350 μονάδων «παίζει» το χρηματιστήριο Αθηνών, το οποίο βγαίνει λίγο πάνω από το υψηλό των 1.351 μονάδων που έφτασε το 2023, χωρίς να κάνει τη μεγάλη κίνηση για την κατάρριψη του υψηλού της δεκαετίας.

Ειδικότερα, ο Γενικός Δείκτης καταγράφει κέρδη 0,65% στις 1.353,28 μονάδες, ενώ ο τζίρος είναι στα 56,7 εκατ. ευρώ και ο όγκος στα 13,3 εκατ. τεμάχια. Άνοδο 0,72% καταγράφει και ο FTSE 25, στις 3.279,85 μονάδες, ενώ ο τραπεζικός δείκτης κέρδη 1,55% στις 1.143,95 μονάδες.

Παίζει με τις μονάδες το ΧΑ

Το πρώτο ψυχολογικό ορόσημο μετά την κατάρριψη του υψηλού του 2023 είναι πλέον οι 1.353 μονάδες, στις οποίες βρισκόταν ο γενικός δείκτης τον Απρίλιο του 2014. Είναι και το υψηλό δεκαετία, αλλά και ένα άτυπο ορόσημο κατά το οποίο η χώρα θα κλείσει έναν κύκλο που άφησε πολλές ουλές στην επενδυτική εμπιστοσύνη, ειδικά εκείνη των μικρών εγχώριων επενδυτών.

Βέβαια, δεν είναι λίγοι οι τίτλοι που διαπραγματεύονται σε πολυετή ή ιστορικά υψηλά, με τον γενικό δείκτη να υπολείπεται αρκετών εξ αυτών. Την ίδια ώρα, όσο μένει πάνω από τη ζώνη των 1.330 – 1.335 μονάδων, ο στόχος για τις 1365 παραμένει ανοιχτός και η τάση επιθετική, παρά το γεγονός ότι υπάρχουν δεύτερες σκέψεις σε αρκετά, εγχώρια κυρίως, χαρτοφυλάκια περί υψηλών αποτιμήσεων.

Παρόλα αυτά, όπως σχολιάζει χρηματιστηριακή πηγή στον ΟΤ, η επιλεκτικότητα αυτών των αγοραστών έχει δημιουργήσει μια κίνηση μεστή και ήπια, με μεγάλο εύρος, τροφοδοτώντας την ισχύουσα τάση. Εάν μάλιστα επιβεβαιωθεί και η εκτίμηση για τα ισχυρά αποτελέσματα του τέταρτου τριμήνου του 2023, και όλου του έτους κατ’ επέκταση, τότε η αναθεώρηση των αποτιμήσεων μπορεί να δώσει νέα καύσιμα στην κίνηση της αγοράς.

Στο ταμπλό

Στο ταμπλό τώρα, ΓΕΚ Τέρνα και Εθνική σημειώνουν κέρδη 2,43% και 2,36% αντίστοιχα, με την Alpha Bank να είναι στο +1,76%. Ήπια ανοδικά κινούνται οι Eurobank, Πειραιώς, Quest, Τέρνα Ενεργειακή, ΔΕΗ, Σαράντης, ΟΠΑΠ, Motor Oil, Aegean, Λάμδα, Μυτιληναίος, Autohellas, Cenergy και Coca Cola.

Στον αντίποδα, ο Ελλάκτωρ διορθώνει κατά 1,31%, με τις Jumbo, Βιοχάλκο, ΕΛΧΑ, ΟΤΕ, Ελληνικά Πετρέλαια και ΕΥΔΑΠ να είναι σε αρνητικά εδάφη, αλλά ελέγχοντας τις απώλειες τους. Χωρίς μεταβολή είναι ο Τιτάνας.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Xρηματιστήριο Αθηνών