Μπορεί να εμφάνισε έντονη νευρικότητα, αλλά τελικά η Wall Street κατάφερε να σπάσει το τριήμερο πτωτικό σερί, λαμβάνοντας κάποιες στηρίξεις από την Apple, κόντρα στη νέα κλιμάκωση της απόδοσης του 10ετούς ομολόγου.

Ειδικότερα, ο δείκτης Dow Jones κατέγραψε άνοδο 0,54% στις 37.468 μονάδες, ο S&P 500 σημείωσε κέρδη 0,88% στις 4.780 μονάδες, ενώ ο τεχνολογικός Nasdaq ενισχύθηκε κατά 1,35% στις 15.055 μονάδες.

Στο επίκεντρο σήμερα οι μετοχές της Apple, οι οποίες σημείωσαν κέρδη 2%, αφού η Bank of America τις αναβάθμισε τη σύσταση σε buy (αγορά), βλέποντας ανοδική κίνηση άνω του 20% τους επόμενους 12 μήνες.

Από την άλλη, η μετοχή της Discover υποχώρησε κατά 8%, καθώς η εταιρεία πιστωτικών καρτών ανέφερε ότι το καθαρό ποσοστό εξόφλησης αυξήθηκε κατά το τέταρτο τρίμηνο σε σύγκριση με το προηγούμενο έτος. Η Discover σημείωσε έσοδα 4,20 δισεκατομμυρίων δολαρίων για το τέταρτο τρίμηνο, ξεπερνώντας τις εκτιμήσεις των 4,10 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Την ίδια ώρα, η απόδοση του 10ετούς ομολόγου ξαναπήρε την ανιούσα, καθώς μετά τα στοιχεία από την αγορά εργασία βρέθηκε στο 4,15%, αφού, στο 4,09% παραμένουν οι ανησυχίες για την ισχύ του Αμερικανού καταναλωτή και τα περιθώρια περαιτέρω μείωσης του πληθωρισμού. Αυτό θα μπορούσε να σημαίνει λιγότερες μειώσεις επιτοκίων από την Federal Reserve από ό,τι πολλοί αναμένουν. Επί του παρόντος, οι αγορές τιμολογούν με πιθανότητες περίπου 56% για μείωση των επιτοκίων κατά ένα τέταρτο της ποσοστιαίας μονάδας τον Μάρτιο, σύμφωνα με το CME FedWatch Tool.

«Το γεγονός ότι η Fed δεν μιλάει για αύξηση των επιτοκίων είναι καλό, αλλά και το ότι η αγορά τιμολογεί έξι μειώσεις επιτοκίων είναι πρόβλημα», δήλωσε ο Chris Toomey, διευθύνων σύμβουλος της Morgan Stanley.

Στα μάκρο της ημέρας, ο αριθμός των αρχικών αιτήσεων για το επίδομα ανεργίας στις Ηνωμένες Πολιτείες μειώθηκε κατά 16.000, σε 187.000 την εβδομάδα που έληξε στις 13 Ιανουαρίου. Ο κινητός μέσος όρος 4 εβδομάδων μειώθηκε κατά 4.750 από τον αναθεωρημένο μέσο όρο της προηγούμενης εβδομάδας και διαμορφώθηκε στις 203.250.

Τέλος, οι ενάρξεις κατοικιών είχαν μηνιαία πτώση 4,3% τον Δεκέμβριο και έφτασαν στις 1.460.000. Ωστόσο, το ποσοστό ήταν 7,6% υψηλότερο από το επίπεδο του Δεκεμβρίου 2022.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Wall Street