Οι τιμές του χρυσού ενισχύθηκαν την Πέμπτη, υποβοηθούμενες από τη ζήτηση για ασφαλή καταφύγια εν μέσω της σύγκρουσης στη Μέση Ανατολή, ενώ οι επενδυτές συνεχίζουν να βρίσκονται σε σύγχυση όσον αφορά στη μελλοντική πορεία των επιτοκίων από μέρους της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ.

Ο χρυσός σποτ σημείωσε άνοδο 0,4% στα 2.014,59 δολάρια ανά ουγγιά έως τις 12:27 μ.μ. αφού έφτασε σε χαμηλό πέντε εβδομάδων την προηγούμενη συνεδρία.
Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του χρυσού στις ΗΠΑ ενισχύθηκαν 0,5% στα 2.016,90 δολάρια.

Οι γεωπολιτικές εντάσεις φαίνεται ότι «συντηρούν» τον χρυσό στα επίπεδα των 2.000 δολαρίων, καθώς υπάρχει μεγάλη αβεβαιότητα, δήλωσε ο Daniel Pavilonis, ανώτερος στρατηγικός αναλυτής αγοράς στην RJO Futures.

Χρυσός: Απώλειες που ξεπερνούν το 1%

Οι ΗΠΑ επανέφεραν την Τετάρτη τους αντάρτες Χούτι που εδρεύουν στην Υεμένη στον κατάλογό τους με τις τρομοκρατικές ομάδες, καθώς οι μαχητές επιτέθηκαν και σε δεύτερο πλοίο αμερικανικών συμφερόντων στην περιοχή της Ερυθράς Θάλασσας αυτή την εβδομάδα.

Ο πρόεδρος της Fed της Ατλάντα, Ραφαέλ Μπόστιτς, δήλωσε την Πέμπτη ότι είναι ανοιχτός στη μείωση των αμερικανικών επιτοκίων νωρίτερα εάν υπάρχουν «πειστικά» στοιχεία τους επόμενους μήνες ότι ο πληθωρισμός υποχωρεί πιο γρήγορα απ’ όσο περίμενε.

Οι έμποροι δίνουν πιθανότητες 57% για μείωση των επιτοκίων Μαρτίου, σύμφωνα με το εργαλείο Fed Watch της CME.

Αντίκτυπος από τα επιτόκια

Οι επενδυτές χρυσού αναλύουν πόσο αρνητικό αντίκτυπο μπορεί να έχουν οι καθυστερημένες μειώσεις επιτοκίων στις τιμές, αν και μια σειρά από παραλείψεις δεδομένων στις ΗΠΑ θα μπορούσαν να βοηθήσουν τον χρυσό, όπως δήλωσε ο Φάουαντ Ραζαγκζάντα, αναλυτής αγοράς στο City Index.

Τα στοιχεία έδειξαν ότι οι αιτήσεις επιδόματος ανεργίας μειώθηκαν την περασμένη εβδομάδα στο χαμηλότερο επίπεδο από τα τέλη του 2022, υποδηλώνοντας ότι η αύξηση της απασχόλησης πιθανότατα παρέμεινε σταθερή τον Ιανουάριο.

Το σποτ ασήμι ενισχύθηκε 0,5% στα 22,64 δολάρια ανά ουγγιά.

“Προβλέπουμε μια τιμή 24,33 δολαρίων ανά ουγγιά για το 2024. Τέλος η πλατίνα σκαρφάλωσε 1,9% στα 900,72 δολάρια και το παλλάδιο ενισχύθηκε 2,3% στα 936,65 δολάρια.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Commodities