Την ανοδική της τροχιά φαίνεται ότι ξαναβρίσκει η Wall Street, με τον κλάδο της τεχνολογίας να έχει σημάνει από χτες το σήμα της αντίδρασης, μετά από αρκετές ημέρες πίεσης.

Ειδικότερα, ο δείκτης Dow Jones καταγράφει κέρδη 0,16% στις 37.528 μονάδες, ο S&P 500 σημειώνει άνοδο 0,18% στις 4.789 μονάδες, ενώ ο τεχνολογικός Nasdaq ενισχύεται κατά 0,38% στις 15.113 μονάδες.

Fitch: Σχεδόν όλες οι κεντρικές τράπεζες θα μειώσουν τα επιτόκια το 2024

Εάν ο S&P 500 συνεχίσει την αντίδρασή του, θα αναμετρηθεί με τα ιστορικά υψηλά των 4.796,56 μονάδων, στα οποία είχε κλείσει τον Ιανουάριο του 2022. Βρίσκεται επίσης σε κοντινή απόσταση από τις 4.818,62 μονάδες, το ενδοημερήσιο ρεκόρ του.

Σε επίπεδο τίτλων τώρα, η ασφαλιστική εταιρεία Travelers σημειώνει άλμα άνω του 5%, μετά τη δημοσίευση των αποτελεσμάτων δ’ 3μηνου του έτους, ενώ η μετοχή του iRobot
σημειώνει βουτιά περίπου 40% αφού η Wall Street Journal ανέφερε ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή πιθανότατα θα απέρριπτε την προσφορά της Amazon να εξαγοράσει την Roomba.

Το σήμα της αντίδρασης ήρθε από χτες πάντως, όταν η Apple ενισχύθηκε μετά την αναβάθμιση των μετοχών της από την Bank of America. Παρόλα αυτά, το ζήτημα των επιτοκίων παραμένει στο επίκεντρο, με την αγορά να έχει κάνει τις απαραίτητες προσαρμογές από την αρχή του έτους, μετά από ένα δίμηνο ράλι ανόδου που προηγήθηκε.

«Τυπικά έχουμε τη μεγαλύτερη αστάθεια στις αγορές όταν η Fed βρίσκεται σε κατάσταση χαλάρωσης της πολιτικής της, παρά όταν βρίσκεται σε λειτουργία σύσφιξης. Πρέπει λοιπόν να είμαστε προετοιμασμένοι για πολύ πιο «ιδιότυπη συμπεριφορά»», προειδοποίησε ο Scott Chronert, υπεύθυνος στρατηγικής μετοχικού κεφαλαίου της Citi.

Ενώ οι εταιρείες τεχνολογίας μεγάλης κεφαλαιοποίησης εξακολουθούν να τροφοδοτούν πολλά από τα κέρδη της αγοράς το 2024, η Chronert αναμένει ότι η συμμετοχή στην αγορά θα διευρυνθεί καθώς η Fed προετοιμάζει τις μειώσεις επιτοκίων.

Πάντως, ο Πρόεδρος της Federal Reserve Bank of Chicago, Austan Goolsbee, δήλωσε σήμερα ότι η κεντρική τράπεζα θα μπορούσε να επαναφέρει τη συζήτηση για τις αυξήσεις επιτοκίων στο τραπέζι, εάν ο πληθωρισμός αντιστρέψει την τρέχουσα τροχιά του και αυξηθεί τους επόμενους μήνες.

Μιλώντας στο CNBC, ο Goolsbee επεσήμανε ωστόσο ότι η Ομοσπονδιακή Τράπεζα θα αποφασίσει για την κατεύθυνση της νομισματικής της πολιτικής με βάση τα εισερχόμενα δεδομένα, τα οποία θα μπορούσαν να περιλαμβάνουν πιθανές συνομιλίες για τη μείωση του επιτοκίου, το οποίο αυτή τη στιγμή βρίσκεται στο υψηλότερο επίπεδο σε λίγο περισσότερο από δύο δεκαετίες.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Wall Street